Les Coves de Vinromà: L'exposició itinerant del centenari de la Valltorta s'iniciarà a Les Coves de Vinromà


 
La Plana al Dia | Les Coves de Vinromà | General | 09-02-2017
 

L'exposició itinerant del centenari de la Valltorta s'iniciarà el pròxim 17 de febrer a Les Coves de Vinromà, municipi que forma part d'aquest enclavament declarat Patrimoni de la Humanitat i en el terme municipal de la qual està situat el conjunt d'art rupestre de la Cova Saltadora.

L'Església Vella de la localitat, els treballs d'adequació de la qual estan en la seua fase final, albergarà aquesta mostra que oferirà al visitant un recorregut des del descobriment d'aquestes pintures rupestres fins a la creació del Parc Cultural Valltorta-Gassulla a través de fotografies i panells explicatius.

Aquesta exposició, que romandrà en el municipi fins al 19 de març i recorrerà 7 poblacions, és una iniciativa de la Conselleria de Cultura que commemora els 100 anys de la troballa dels conjunts del Barranc de la Valltorta i Morella la Vella.

L'alcaldessa de Les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha agraït la implicació de la Conselleria i ha assenyalat que “considerem que el centenari de la Valltorta és una gran oportunitat perquè les diferents administracions sumen esforços i potencien l'atractiu turístic d'aquest conjunt d'art rupestre declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO”.