Les Coves de Vinromà: Les Coves de Vinromà inaugura l'exposició itinerant del centenari de la Valltorta


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/2/154312_88267/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Coves de Vinromà | General | 17-02-2017
Les Coves de Vinromà inaugura l'exposició itinerant del centenari de la Valltorta

El municipi de les Coves de Vinromà ha acollit la inauguració de l'exposició itinerant del centenari de la Valltorta, un acte que ha tingut lloc en l'Església Vella de la població i que ha servit per a conèixer aquesta mostra que forma part de les activitats emmarcades en el “Any Valltorta” promogut per la Conselleria de Cultura.

L'alcaldessa de les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha presidit aquesta inauguració juntament amb el Secretari Autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona. Aquest acte també ha congregat a diferents autoritats culturals i d'altres corporacions municipals, així com als veïns i veïnes de la població.

Aquesta mostra denominada “100 Anys. Des del descobriment de l'art rupestre a la creació del Parc Cultural Valltorta-Gassulla” fa un recorregut pels diferents abrics d'aquest entorn declarat Patrimoni de la Humanitat, entre els quals s'inclou la Cova Saltadora situada a les Coves de Vinromà.

En els últims mesos l'Ajuntament ha invertit 2.000 € en l'adequació de la senda a la Cova Saltadora amb l'objectiu de preservar en condicions adequades el seu accés, a més de dedicar altres 2.000 € a través d'una subvenció de la Diputació. En aquest sentit, el consistori de Les Coves de Vinromà està treballant en l'impuls del potencial turístic d'aquesta cova a través de propostes concretes recollides en un informe que s'ha traslladat a la Conselleria de Cultura.

Aquesta exposició romandrà oberta els caps de setmana en horari de 17 a 19 hores els dissabtes, i d'11 a 13 hores els diumenges.

L'alcaldessa de les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha agraït a la Conselleria de Cultura i a tots els assistents la seua participació en aquest esdeveniment i ha destacat “la importància de seguir divulgant, promocionant i preservant aquest entorn Patrimoni de la Humanitat. Aquesta exposició itinerant ens va a permetre acostar l'art rupestre als visitants i, per tant, suposa un incentiu turístic per als nostres pobles”.