Les Coves de Vinromà: El covarxí Albert Cifre rep el primer premi fi de grau de la Càtedra Facsa


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155620_89299/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Coves de Vinromà | General | 22-03-2017
El covarxí Albert Cifre rep el primer premi fi de grau de la Càtedra Facsa

El veí de Les Coves de Vinromà, Albert Cifre Colomer, ha rebut el primer premi fi de grau atorgat per la Càtedra Facsa d'Innovació en el Cicle Integral de l'Aigua de la Universitat Jaume I pel seu estudi sobre els molins fariners hidràulics del terme municipal de la població.
L'alcaldessa del municipi, Mònica Nos, també ha sigut convidada a aquest acte que ha tingut lloc en l'Edifici Menador de la capital de la Plana amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Aigua.
Albert Cifre ha arreplegat aquest guardó de mans de Sergio Chiva, Director de la Càtedra FACSA, qui li ha lliurat un diploma i uns bolígrafs per aquest estudi de grau d'arquitectura tècnica que analitza els 17 molins fariners situats a Les Coves de Vinromà des del punt de vista històric i constructiu.
El projecte premiat, que és la primera recopilació arquitectònica i constructiva dels molins fariners de la localitat, també inclou una proposta de reforma de 4 d'aquestes edificacions.
L'alcaldessa de Les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha felicitat al guardonat pel seu treball, i ha assenyalat que “aquest estudi conté informació molt valuosa i pensem que és un bon punt de partida per a posar en valor els molins fariners de la població. La nostra intenció és sol·licitar el suport de les diferents administracions per a dur a terme aquestes 4 propostes de reforma”.