Les Coves de Vinromà: L'Ajuntament de Les Coves de Vinromà continuarà amb la restauració de la Casa Senyorial Boix Moliner


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/162706_93596/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Coves de Vinromà | General | 05-09-2017
L'Ajuntament de Les Coves de Vinromà continuarà amb la restauració de la Casa Senyorial Boix Moliner

L'Ajuntament de Les Coves de Vinromà durà a terme la segona fase d'adequació de les façanes de la Casa Senyorial Boix Moliner de la població, actuació que es desenvoluparà a través d'una subvenció sol·licitada a la Generalitat Valenciana, la qual s'ha resolt positivament per una quantia de 34.000 €.
Aquesta subvenció permetrà continuar amb els treballs estructurals ja iniciats el passat mes de juliol orientats a garantir la seguretat de l'edifici. Després de l'apuntalament de les façanes nord i oest ja efectuat, aquesta segona fase se centrarà en la consolidació de la cantonada amb un contrafort de pedra i seguirà respectant les característiques essencials de l'immoble.
La tercera fase consistirà en la reparació de la coberta, els elements estructurals de la qual es troben en mal estat pel pas del temps i la filtració d'aigua.
Posteriorment a l'adequació d'aquest palauet, que data del segle XIV i va pertànyer a la família del metge del Rei Felip V, l'equip de govern te la voluntat d'obrir-lo per a visites turístiques.
L'alcaldessa de Les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha explicat que “aquesta subvenció ens permet seguir avançant cap a la consecució d'una de les nostres principals apostes turístiques. La Casa Senyorial Boix Moliner és un dels edificis més emblemàtics de la població, i hem de tenir-la en
condicions per a poder obrir-la al públic”.