Moncofa: Moncofa tindrà Unitat de Respir Familiar en 2017


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/2/154420_88335/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | Moncofa | General | 20-02-2017
Moncofa tindrà Unitat de Respir Familiar en 2017

L’Ajuntament de Moncofa posarà en marxa la primera unitat de respir en la localitat aquest mateix any. La Unitat de Respir es troba preferentment destinada a persones amb problemes de discapacitat física o en fase inicial de deteriorament cognitiu. Els principals objectius són la recuperació i el manteniment de l’autonomia personal de les persones majors i la conciliació de la vida laboral, personal i familiar dels cuidadors amb l’atenció i la cura permanent d’aquests en el seu entorn habitual.

La posada en marxa d’esta unitat de respir familiar serà possible gràcies a una subvenció obtinguda de la Diputació de Castelló i hi ha una gran satisfacció en l’Ajuntament al ser un servei del qual es beneficiaran tant les persones que necessiten de cures com tot el seu entorn.

La Unitat de Respir s’ubicarà en la segona planta del Centre Social de Majors “La Murà” (que és també la seu social de l’Associació de Pensionistes i Jubilats Belcaire) i prestarà un servei d’estada temporal durant els matins de dilluns a divendres.

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Moncofa, Mª Teresa Alemany, destaca el treball realitzat des del Departament de Serveis Socials per a poder optar a la Unitat de Respir i poder garantir així la cura als majors de Moncofa. “Alhora que s’afavoreix el benestar i les relacions lúdiques i socials, també es facilita la conciliació de la vida laboral i familiar dels cuidadors, que en molts casos són els familiars més directes”.