Moncofa: Compromís per Moncofa reclama, de nou, una ordenança que regule la zona d'autocaravanes


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 20-04-2017
 

El passat dissabte 25 de març es va inaugurar oficialment la zona per a autocaravanes situat a la platja de Moncofa. Aquest espai es troba a menys de 500 metres de la mar i al costat d'una zona verda en la qual hi ha jocs per a xiquets i taules per fer pícnic. Dies abans de l'acte protocol•lari, els usuaris d'aquest mitjà de transport ja feien ús de les instal•lacions. La inauguració va ser tot un èxit perquè es van concentrar 58 autocaravanes.

Si tirem la vista arrere, al ple de novembre de 2015 la coalició va presentar una moció en què plantejava la possibilitat d'estudiar la creació d'aquest espai i, en cas que fóra positiu el dictamen dels tècnics de l'Ajuntament, es redactara una ordenança que regulara la utilització de les instal•lacions.


Joan Baptista Vilar ha declarat que "les coses s’han de fer ben fetes. Hem sabut que la zona d’autocaravanes de Castelló ha provocat la queixa de veïns i empresaris de la zona. Nosaltres no volem que a la nostra zona d’autocaravanes ocórrega en el mateix. Fa dos quasi dos anys de l’acord al ple. Apostem per una zona de qualitat, amb serveis i amb totes les obligacions que marca la legislació".


Segons el portaveu del grup municipal de Compromís per Moncofa, "en l'última petició d'informació que vam plantejar al secretari se'ns va dir que hi ha 13 ordenances que s'han de modificar o s'han de crear de nou, i en la llista no apareix la zona d'autocaravanes. Vilar ha indicat que "la gestió de l'equip està estancada perquè hi ha ordenances molt importants que es troben paralitzades".

L'Ajuntament de Castelló ha donat a conéixer un informe en el qual s'assegura que l'àrea d'autocaravanes ha ajudat a desestacionalitzar el turisme. Els usuaris que utilitzen aquestes instal•lacions gasten de 50 a 100 euros al dia, una dada que segons el portaveu de la coalició és molt positiva per al comerç local. En aquest sentit, Vilar considera que la zona d’autocaravanes “ha de beneficiar i beneficiarà el sector serveis de Moncofa, per això cal informar els usuaris dels serveis que ofereix la nostra població”.


Vilar, finalment, ha indicat que l’ordenança ha d’evitar que els usuaris cuinen a l’exterior i es produïsquen altres situacions que han generat queixes a la ciutat de Castelló. “La zona d’autocaravanes serà un revulsiu per a Moncofa, no s’ha de convertir en un focus de problemes ni s’ha de generar competència deslleial als càmpings”, ha conclòs el portaveu del grup municipal de Compromís.