Moncofa: Compromís critica les polítiques educatives del PP en Moncofa


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 26-09-2017
 

El regidor del Grup Compromís a l’ajuntament de Moncofa Raül Borràs ha criticat la mala gestió en l’àmbit educatiu del govern municipal del PP en Moncofa i especialment amb les subvencions dels llibres de text.
Segons el regidor valencianista “la Junta de Govern Local ha aprovat l’11 de setembre convocar la subvenció per a la concessió d’ajudes de libres de text pels alumnes que estaven cursant educació infantil en els cursos 2015-16 i 2016-2017, i encara durant aquest mes han estat resolent les al·legacions de les subvencions del curs 2014-2015.” Borràs afegeix que “aquest retard en la concessió de les ajudes desnaturalitza la raó de ser de les beques, ja que no beneficia a les famílies al moment de fer la despesa. Tardar 3 anys en posar en marxa aquestes subvencions denota que el PP de Moncofa no té com a prioritat l’educació dels xiquets del poble”.
Per aquesta raó Compromís per Moncofa presentarà una moció al Ple de setembre per demanar que abans que acabe l’any 2017 s’estiga al dia de pagament amb totes les famílies dels alumnes. I és que en opinió del regidor de Compromís “és una vergonya que hagen d’haver passat 27 mesos per a que l’alcalde haja decidit posar en l’ordre del dia de la Junta de Govern el pagament d’aquestes subvencions quan s’han estat gastant diners en altres coses menys importants al nostre parèixer.”
La moció que presentarà Compromís a més exigirà que es complisquen els acords plenaris d’octubre de 2015 on es va aprovar dedicar els diners sobrants a les subvencions municipals per l’aplicació de la beca de la Conselleria d’Educació “Xarxa-llibres” als alumnes de les etapes no obligatòries (Infantil, Batxillerat o Universitat) ja siga amb llibres de text en Infantil o de transport per a les altres etapes.
També inclouen a la proposta la possibilitat d’ajudar als escolars moncofins en els materials escolars, ja que segons Raül Borràs “al Ple de l’any passat on vam aprovar l’ordenança per pagar el 100% dels llibres en Educació Infantil, des de Compromís vam sol·licitar que els diners sobrants de la partida per fer front a aquesta subvenció (sis o set milers d’€) anaren destinats a reduir les despeses de les famílies en material escolar, sobretot en Educació Infantil, però també en les altres etapes educatives. Per tant volem que els acords plenaris es transformen en realitats per millorar la vida de la gent”.