Moncofa: Compromís reclama pressupostos participatius a Moncofa


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 24-10-2017
 

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Moncofa ha presentat una proposta per a debatre al proper Ple del mes d’octubre per tal d’incloure una partida de 35.000€ als pressupostos municipals de 2018 que siga destinada a dur a terme propostes de la ciutadania i de la xarxa associativa local mitjançant una ferramenta de democràcia directa com son els Pressupostos Participatius..
Segons indica el regidor valencianista Raül Borràs “la participació ciutadana en la vida política és un eix de la nostra visió de la política municipal i aixina ho teníem inclòs al nostre programa electoral. Creiem que els veïns han d’estar informats de com es gasten els seus diners i també han de poder aportar les seues idees i iniciatives. Per això és voluntat del col·lectiu local de Compromís posar en marxa una primera experiència d’uns pressupostos participatius en que la ciutadania puga decidir en què invertir 35.000€.”
La coalició taronja demana convocar als veïns i associacions a una reunió informativa on s’informe dels pressupostos i al mateix temps s’arrepleguen propostes dels assistents per posteriorment ser analitzades pels tècnics municipals i aquelles que passen eixe filtre siguen exposades a votació popular per vore quina té més suports per convertir-se en realitat.
Des de Compromís per Moncofa aposten no sols per utilitzar aquesta ferramenta democràtica amb les associacions i veïnat, ja que també tenen la intenció de fer realitat projectes que vinguen des de l’escola. En aquest sentit Borràs afirma que “cal mirar el poble també des d’una perspectiva dels més joves per tal de construir un poble per a totes les edats.”
Els pressupostos participatius són ja una realitat en moltes poblacions amb governs progressistes de la província com Betxí, Almassora, Vila-real o Castelló de la Plana, i està estudiant-se la posada en marxa en altres com Borriana. Potser Moncofa siga el pròxim d’aquesta llista de pobles que practiquen una democràcia més directa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana