Moncofa: Alós “Moncofa anirà a Les Corts en suport de la derogació del cirurgià en el bou al carrer”


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/168758_98505/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 08-02-2018
Alós “Moncofa anirà a Les Corts en suport de la derogació del cirurgià en el bou al carrer”

L'Alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha anunciat que acudirà a Les Corts el pr òxim dia 14 de febrer en suport de la derogació de l'exigència del cirurgià en els festejos del “bou al carrer”. Cal recordar que una proposició no de llei presentada per Podem en Les Corts Valencianes i recolzada per Compromís i PSOE va imposar l'obligatorietat d'un cirurgià en tots els festejos de “ bous al carrer” que tingueren lloc a la Comunitat Valenciana a partir de l'1 de gener de 2018. Aquesta proposició va ser votada a favor a pesar que prèviament la “ Comissio del bou al carrer” en la qual estan representats PP, PSOE i Compromis havia rebutjat la proposta prèviament i suposa un encariment, en molts casos prohibitiu, del festeig.
Des del dia de la seua aprobació tant la Federacion de Penyes de Bous al Carrer de la CV i l'Associació en Defensa de Bous al Carrer han defensat el seu derogació, al·legant que el tema havia sigut debatut i desestimat en el fòrum de debat adequat.
No obstant açò els partits han mostrat una posició dispar. Mentre que el Partit Popular s'ha mostrat de forma unànim a favor de la derogació, aliniant-se de forma clara amb les exigències dels afeccionats taurins, en el costat oposat es troba Podem ni tan sols veu suficient la mesura i prefereix imposar més dificultats als festejos.
A mig camí es troba Compromis (más decantat cap a la postura anti-taurina de Podem) i el PSOE, en el qual la postura entre alcaldes i els seus representants en les Corts està enfrontada. Mentre els alcaldes socialistes de la majoria de les poblacions s'han manifestat de forma clara a favor de la derogació els seus representants en Les Corts recolzen la postura de Compromís, o siga la moratòria.
I ací ve la polémica ja que el vot dels representants del PSOE en Les Corts és el que decantarà la balança. Si el PSOE en les Corts recolza la moratòria, en contra del criteri dels seus alcaldes, aquests defraudaran als aficionats al “bou al carrer”, partidaris de la derogació. I si feren el contrari, recolzar la derogació, defraudarien als seus socis de govern en el tripartit, Compromís i Podem, els partits més bel·ligerants en contra dels festejos taurins.
Tot es dilucidará el pròximo 14 de febrer en les Corts, davant la qual cosa l'alcalde de Moncofa, població governada en minoria pel Partit Popular i en el ple del qual el PSOE també va votar a favor de la derogació ha anunciat acudirá a les Corts a mostrar el seu respatler a la mateixa. Segons Wences Alós Valls “esperem, pel bé de la festa, de les nostres tradicions, i de la democràcia mateixa que el PSOE en la Corts reconsidere la seua postura, escolte al poble, als seus alcaldes i defense la derogació, enfront de la posició rupturista de la dictadura de la minoria ”, en clara referència a Podem i alguns sectors de Compromís.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana