Moncofa: Compromís lamenta que Moncofa només contracte dos persones amb Avalem Joves


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 17-06-2018
 

Des de Compromís per Moncofa valoren de forma «negativa» l'actuació de l'equip de govern del PP perquè «només s'han contractat dos jóvens i hagueren pogut ser-ne molts més».

Aquestes dos persones tindran un contracte d'un any gràcies als 33.940,80 euros que el SERVEF ha subvencionat per a millorar l'ocupabilitat de jóvens, tant amb una formació superior, com la d'aquells que disposen d'uns estudis bàsics o nuls.

Raül Borràs ha indicat que «estem satisfets que la Conselleria d'Economia aposte per fomentar l'ocupació amb la col·laboració dels municipis, com ha fet a Moncofa amb els diversos programes T'Avalem. L'edil ha afirmat que «gràcies als programes T'Avalem, molts veïns de Moncofa han aconseguit faena i, a més, també formació»

Ara bé, des de la coalició lamenten que l'equip de govern del PP de Moncofa «no ha aprofitat l'oportunitat de contractar durant un any a molta gent jove del nostre poble per a treballar a l'ajuntament. Els grans perjudicats són els jóvens sense faena».

Segons Borràs aquestes subvencions per donar treball als jóvens als ajuntaments de la Comunitat Valenciana no depenen ni de la quantitat de població, ni de l'índex d'atur que tinga cada municipi, sinó de les necessitats que manifeste cada ajuntament a l'hora de fer la petició al SERVEF.

El regidor de Compromís ha critica «la falta de visió» de l'equip de govern ja que s'hagueren «pogut reforçar diverses àrees de l'administració local, com serveis socials, turisme, participació ciutadana, medi ambient». Per a Borràs, «amb més personal l'Ajuntament haguera funcionat d'una forma més àgil i el veïnat també haguera eixit guanyant».

Des de Compromís recorden que «municipis amb igual o menor població que la nostra han aconseguit que molts més joves es beneficien dels llocs de treball, com per exemple La Llosa amb 8, Betxí amb 12, Morella amb 18, Xèrica amb 9, Sant Mateu amb 10 o Eslida amb 5 jóvens.

I és que dels dotze milions i mig d'euros que han arribat a la província de Castelló gràcies al programa "AVALEM JOVES +" Moncofa només s'ha beneficiat de 33.940 euros i , «cosa que no hauria de tornar a ocórrer, que dels 700 llocs de treball solament 2 han sigut per a Moncofa»

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana