Moncofa: Nova pujada en la taxa de recollida de fem del Consorci Palància Belcaire


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/10/178445_106651/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 30-10-2018
Nova pujada en la taxa de recollida de fem del Consorci Palància Belcaire

La Presidència del Consorci Palància Belcaire, format per 56 municipis de les comarques del Camp de Morvedre, l?Alt Palància i la Plana Baixa, planteja una nova pujada de totes les tarifes per a l'any 2019. La decisió es prendrà en l'assemblea i posterior junta de govern del Consorci este dimecres, 31 d'octubre, a la vesprada.
Es tracta d'una pujada lineal del 2,60% que en el cas dels habitatges no és molt elevada però en algun epígraf (comerços d'alimentació de més de 400 metres) arribaals 92,40 ?.
No obstant això, la pujada, si es compara amb els imports que es pagaven l'any 2016, és considerable. Els bars de 100 i 200 metres han passat de 186,30 ? a 331,40 ? o un local industrial de 5.000 metres, de 248,40 ? a 729,08 ?, entred?altres.
Per a l'alcalde de Moncofa, Wences Alós, ?estem totalment en contra, per tercer any consecutiu els partits del Botànic pujaran la taxa de recollida, consolidant la pujada desproporcionada dels anys anteriors?; i afig: ?És el que sempre ocorre quan governen, pugen impostos, pujaran les quotes dels autònoms, els impostos sobre el dièsel, van pujar l?impost sobre successions i continuen pujant, any rere any, la recollida de fems, acorralant l'economia, finalment provocaran major desocupació?.
Cal recordar que Moncofa ja va votar en contra de la pujada l'any 2017 juntament amb la Diputació de Castelló, la Llosa, Artana, Eslida, entre altres, encara que la pujada va tirar avant en ser recolzada per la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la majoria de les poblacions de major grandària (Almenara, Xilxes, Nules, Sagunt, etc.).
Amb tota probabilitat la pujada tirarà endavant en ser proposada per la Presidència socialista amb el suport de la Generalitat Valenciana i probablement la Diputació de València i els grans municipis, també en mans del PSOE.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana