Moncofa: Moncofa mantindrà en 2019 l’IBI de rústica en el mínim


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180980_108779/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 16-01-2019
Moncofa mantindrà en 2019 l’IBI de rústica en el mínim

L’Ajuntament de Moncofa mantindrà, per a 2019, l’impost sobre béns immobles de naturalesa rústica en el mínim permés per la llei, el 0,40 %. Esta mesura té un doble encaix entre les polítiques que manté l’actual corporació. D’una banda, coincideix en la premissa de mantindre uns impostos baixos i, de l’altra, el suport al sector agrícola en un període molt difícil en el qual l’agricultura es troba en recessió.
Esta mesura es va aprovar l’any 2015 a proposta del Partit Popular, en aquell moment en l’oposició, i en el dit any el tipus impositiu de l’IBI va baixar del 0,80 al 0,40. En contraposició al tipus impositiu mínim aplicable a Moncofa del 0,40 hi ha altres poblacions properes que apliquen tipus molt més elevats, com és el cas de la Vall d’Uixó 0,705 % o Almenara i Xilxes 0,90 %.
Per a l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, “entre les poques competències que tenim els ajuntaments en agricultura, el fet de baixar l’impost de contribució rústica n’és una bàsica i és només un gra d’arena per a ajudar este sector que està travessant una situació molt complicada i que l’únic que vol és que la fruita reba un preu just”.
Una altra mesura de suport a l’agricultura que ha posat en marxa esta corporació ha sigut subvencionar la Cooperativa de Regs de Moncofa amb 20.000 euros, subvenció que el present 2019 es repetirà per tercer any consecutiu i que facilita que les noves instal·lacions d’aprofitament d’aigua tinguen un menor cost per als agricultors.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana