Moncofa: Compromís demana explicacions sobre la sostracció de patrimoni històric a Moncofa.


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182338_109988/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 20-02-2019
Compromís demana explicacions sobre la sostracció de patrimoni històric a Moncofa.

El passat dia 4 de febrer va desaparéixer d’una façana del carrer de la Cova Santa de Moncofa un dels històrics taulells de “Sitio de bando” que fa referència on antigament es feien els bans per ordre de l’autoritat pertinent. Aquest acte ha provocat un profund malestar en una part important de la població moncofina preocupada tant pel furt de la peça històrica, com per l’escassa preocupació del govern municipal davant d’esta malifeta.
Davant d’esta situació, Raül Borràs, edil de Compromís, ha afirmat que “demanarem una explicació dels fets al proper ple ordinari de febrer. No és admissible que el taulell original estiga en la façana de la casa de la persona que l’ha agafat, possiblement sense mala fe, mentres que l’ajuntament posa en el lloc original una còpia. En la nostra opinió el taulell i el lloc on es feia el ban antigament van irremeiablement units i no s’entén un sense l’altre.”
De la mateixa manera, Borràs critica especialment la feble resposta que ha donat l’equip de govern del PP assenyalant que “no podem permetre esta passivitat de l’equip de govern en temes tan delicats perquè estem donant un missatge equivocat a la població. Cal cuidar molt més el poc patrimoni històric que ens queda en Moncofa.”
Des de Compromís per Moncofa consideren urgent la creació d’un catàleg de béns històrics de propietat municipal a la fi d’augmentar la protecció de tots estos béns que encara romanen en la població, així com l’acabament del museu etnològic i la recuperació de tots els objectes històrics que diverses famílies moncofines van donar fa anys a l’Ajuntament «i que han desaparegut».
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana