Moncofa: Compromís per Moncofa rebutja el conveni transitori de la dessalinitzadora perquè


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/183346_110849/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 20-03-2019
Compromís per Moncofa rebutja el conveni transitori de la dessalinitzadora perquè

Aquest dimecres 20 de març, a més del ple extraordinari convocat per a l’aprovació dels pressupostos municipal, s’ha debatut l’aprovació del conveni transitori d’explotació de la dessalinitzadora.
Compromís ha votat en contra a les dos propostes.
En el primer dels punts, Raül Borràs s’ha mostrat “crític“ amb l’equip de govern al assenyalar que “no han tingut en compte cap dels punts que vam portar a la mesa de negociació, i això que hem estat l’únic partit de l’oposició en fer-ho“.
El candidat de la coalició a l’alcaldia ha denunciat que “la negociació dels pressuposts per part del PP ha estat un paripé, ja que tenien garantit el vot a favor dels regidors no adscrits. A més, han inclòs dins del pressupost solament les seus propostes d’inversions sense tindre en compte que falten escassos dos mesos per a les eleccions i pot produir-se un canvi en el govern local. Un altra vegada, com ja ens van fer l’any passat, han menystingut les nostres propostes i no ens han deixat altra opció que votar en contra dels pressupostos”.
En segon lloc, el conveni amb Acuamed per posar en marxa la dessalinitzadora no ha convençut els membres del grup municipal de Compromís. Borràs ha afirmant que “Acuamed posa entre l’espasa i la paret al poble de Moncofa en proposar-nos un conveni pel qual, d’ací 5 anys, ens obligaria a pagar més d’un milió d’euros durant 25 anys per a fer-nos càrrec de l’amortització de la construcció de la planta i a abonar uns preus desmesurats per l’agua dessalada que arribarà a les nostres cases”.
A més, el regidor de Compromís ha afegit que “la tècnica de contractació de l’Ajuntament ha informat desfavorablement a aquest conveni transitori, que encara que ens dóna un marge de cinc anys sense pagar els costos de construcció de les instal·lacions i un preu més just per l’aigua consumida durant aquest temps, ens aboca posteriorment a un conveni injust i abusiu que hipoteca el futur del nostre poble”.
Per a finalitzar, Borràs recordava que “Compromís per Moncofa ha dut aquest tema a votació al Congrés i al Senat per a que l’Estat es fera càrrec de la construcció de la planta dessaladora i sempre ens l’han rebutjat“.
L’edil ha denunciat que Acuamed “momés vol evitar haver de tornar la subvenció a la Unió Europea, però hipoteca el futur del veïnat de Moncofa”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana