Opinión: Benvingut 2017

La Plana al Dia | Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión | 01-01-2017
Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa)

Fa poc més d’un any l’actual equip de govern vam assumir la gestió de l’Ajuntament de Moncofa. Vam entrar en un Ajuntament amb un deute que superava els 9 milions d’euros, reclamacions judicials per més de 35 milions d’euros, un Pla Director del Clavegueram pendent superior a 30 milions, moltíssimes deficiències en serveis i infraestructures i nombrosos PAIs aturats, alguns més de 10 anys.

En definitiva, un Ajuntament paralitzat i contra les cordes. Mentiria si diguera que tot està solucionat. Falten moltes coses per fer, però Moncofa va pel bon camí, treballem i les coses a poc a poc van millorant.

Si Moncofa concedia més llicències d’obra que cap altre poble de la província. Si Moncofa urbanitzava i rebia diners per malvendre solars de l’Ajuntament. Si Moncofa pagava uns impostos altíssims. Com és possible que acabarem en esta situació? La resposta és clara: una pèssima gestió. Una gestió amb una despesa totalment descontrolada i uns ingressos sense supervisió.

Ara estem controlant eixa despesa al màxim. Recaptem el que estableix la llei i sense renunciar a cap ajuda o subvenció de la qual ens puguem beneficiar. També estem cobrant molts pagaments pendents, que en alguns casos poden ser injustos, però és el que marca la legislació. Gastem el mínim possible, però sense abandonar els nostres carrers, els nostres parcs, ni els nostres veïns. Ens devem a la gent i per ella estem treballant.

El 2016 és el primer any en el qual este equip de govern ha treballat amb un pressupost propi. En ell hem reflectit el nostre programa, però també hem afegit les aportacions d’altres partits. Des que estem en el govern s’han fet moltes coses, des del primer dia, i encara ens queden moltes per fer. Tots poden veure que hi ha un canvi en el tipus de coses que es fan, i també, en la forma de fer-les, mitjançant el diàleg.

Un canvi que no vé de la ma de noves obres faraòniques, sinó mitjançant obres més grans (camp de gespa artificial) i obres menudes (rotonda, parc caní, pista esportiva camí Vilavella, etc.), d’activitats multitudinàries (festes de San Roc 2016) i d’activitats més discretes (sala d’exposició a la platja, Fira de Pasqua, actuacions complementàries en distints llocs, etc.), d’activitats a la platja (“Moncofa Mar d’activitats”, etc.) i d’activitats al poble (Circ, Atraccions, 1a Mitja Marató, Food Arts Street, etc.), de reiniciar obres aturades durant anys (urbanització PAI Magraner, Biblioteca Municipal, etc.) o d’obres noves (camp gespa artificial, carril bici, pàrquing autocaravanes, etc.) i tot açò a la vegada que reduïm impostos (IBI, plusvàlues, escombraries, terrasses, llicències d’obra, i circulació). Incrementem les ajudes socials (els imports efectius de les ajudes a les persones més necessitades a passat de 12.000 euros en 2012 a 50.000 en 2016) i amortitzem deute (3 milions amortitzats en el 2016).

Però como ja hem dit, no sols es fan coses diferents, també hi ha un canvi en la forma de fer-les, s’escolta la gent i s’intenten donar solucions. Prova d’aquest diàleg va ser l’aprovació per unanimitat dels pressupostos del 2016.
Ara encarem el nou any 2017. En primer lloc, hem de traure els nous pressupostos endavant. Ja hem tingut tres reunions amb els grups de l’oposició. No plantegem cap gran obra, però sí dos grans projectes estrella: el Taller d’Ocupació i el Pla Director del Clavegueram. Projectes molts necessaris per al nostre poble; el Pla Director de Clavegueram per solucionar problemes endarrerits durant massa temps, i el Taller d’Ocupació, que en cas d’aconseguir, seria el primer per a Moncofa i ens ajudaria a pal·liar el problema de l’atur.

La resta dels pressupostos es dedicarà a coses menudes que milloren el dia a dia dels nostres veïns. No gastarem 1,5 milions en una piscina inacabada, no gastarem 500.000 euros en projectes relacionats amb el port nàutic, ni tan sols plantejarem un camp de futbol de gespa artificial de 2,5 milions. No tenim eixos diners i no volem endeutar-nos per fer-ho. No inaugurarem més parcs, sinó que els renovarem. No obrirem nous carrers, sinó que millorarem l’estat dels ja existents. Millorarem les instal·lacions esportives, les oficines, el polifuncional, el poliesportiu, etc. Moltes coses, però menudes. Volem continuar abaixant impostos perquè la gent no pague tant, i també mantindré el que tenim per poder fer de Moncofa un lloc millor on viure.

Creiem que este és el camí. Tots junts, Moncofa va pel bon camí.

Más opiniones

Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa)

18-08-2017 - Distintas formas de hacer las cosas.
Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
El consorcio de basuras con los votos a favor de la Generalitat Valenciana y la Diputación de Valencia han aprobado una subida desproporcionada en la recogida de tasa de basuras. Pero no solo han realizado subidas que casi duplican la tasa a comercios y empresas sino que también han decidido hacer pagar la tasa de basuras a cocheras y garajes.

Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa)

01-01-2017 - Benvingut 2017
Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
Fa poc més d’un any l’actual equip de govern vam assumir la gestió de l’Ajuntament de Moncofa. Vam entrar en un Ajuntament amb un deute que superava els 9 milions d’euros, reclamacions judicials per més de 35 milions d’euros, un Pla Director del Clavegueram pendent superior a 30 milions, moltíssimes deficiències en serveis i infraestructures i nombrosos PAIs aturats, alguns més de 10 anys.

Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa)

29-08-2016 - Éste es el camino
Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
Es normal que al final del primer año en las responsabilidades de gobierno, se escriba un artículo o columna de opinión sobre la gestión realizada. Ahora han pasado trece meses y pico y estoy escribiendo este artículo, pero es por una razón muy simple, porque se ha primado la gestión municipal sobre todo lo demás.

Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa)

20-06-2016 - Estamos de prestado
Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
El resultado de las elecciones de hace un año hizo que el Partido Popular fuera la fuerza más votada en Moncofa, con cinco concejales, seguido por el PSOE también con 5, Compromís con 2 y Ciudadanos con 1.

José María Andrés (PP Moncofa)

24-02-2016 - Temps de diàleg
José María Andrés (PP Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
L'equip de govern, des del diàleg i la transparència, el passat dia 4 de desembre va facilitar una còpia de l'esborrany del pressupost per a l'any 2016 a totes les forces polítiques, perquè fora estudiat i s'aportaren propostes.

Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa)

05-02-2016 - Perdón.
Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
Perdón, perdón y perdón. Soy votante del PP, afiliado del PP y alcalde del PP. Pido perdón no por lo que he hecho sino por lo que otros, bajo las mismas siglas en las que yo me englobo han hecho. Es una vergüenza lo que han hecho y yo me avergüenzo de sus actos, espero que caiga sobre todos ellos todo el peso de la ley, eso y que además de devolver todo lo que nos han robado a los españoles y valencianos se les castigue ejemplarmente. Lo mismo para estos, que para los corruptos del PSOE, CIU, ... y para los que aparezcan.

Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa)

29-12-2015 - 780 euros tots els dies
Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
No es tracta d’un premi de la loteria, no; ni d’una renda vitalícia, no. És el que paguem al dia pels interessos del deute generat durant els anys passats. És la quantitat que haurem de pagar en el 2016 pels préstecs que té sol·licitat l’Ajuntament de Moncofa. Préstecs originats en part pel deute descomunal amb proveïdors que es va generar quan Moncofa era el poble més ric de la província i, en part, pel préstec de la depuradora, el conveni de la qual es va firmar també en època socialista.

José María Andrés (PP Moncofa)

27-10-2015 - Primers 100 dies treballant per Moncofa
José María Andrés (PP Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
Recentment hem complit a Moncofa els primers 100 dies del nou equip de govern que va ser investit el passat 13 de juny. Un govern que està demostrant dia a dia que hi ha altres formes de fer política des del diàleg i la transparència.

Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa)

02-06-2015 - Moncofa, gracias, ¿y ahora qué?
Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
Primero que todo quisiera dar las gracias a las personas que acudieron a votar el pasado 24 de mayo, el pueblo ha hablado y ahora somos nosotros los que debemos interpretar el mensaje que nos dejaron las urnas y cumplir no solo con nuestros electores sino con todos.

Jaime Picher (PSOE Moncofa)

21-05-2015 - Moncofa da solución a los vertidos
Jaime Picher (PSOE Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
El Ayuntamiento de Moncofa ha cumplido su palabra y ha dado solución a los problemas ocasionados por los vertidos. Han sido cuatro años duros, de mucho trabajo y, sobretodo, de diferentes gestiones y demasiada burocracia para que las diferentes piezas de un puzle desordenado y desmenuzado pudieran encajar a la perfección.

Jaime Picher (PSOE Moncofa)

21-05-2015 - Moncofa da solución a los vertidos
Jaime Picher (PSOE Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
El Ayuntamiento de Moncofa ha cumplido su palabra y ha dado solución a los problemas ocasionados por los vertidos. Han sido cuatro años duros, de mucho trabajo y, sobretodo, de diferentes gestiones y demasiada burocracia para que las diferentes piezas de un puzle desordenado y desmenuzado pudieran encajar a la perfección.

Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa)

18-05-2015 - Canviar
Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
Estic en política des de fa 4 anys, encara que, al estar com a regidor tot eixe temps molta gent em veu com un polític, jo no em considere com a tal. Jo sóc un home de treballar, de no parlar massa, no sóc un polític, sóc una persona cansada de la gestió calamitosa que ha fet el Partit Socialista del seu poble. Un poble que recaptava més diners en llicencies d’obra que la mateixa Castelló i que ha acabat tenint un dels deutes, per càpita, més grans de tota la província.

Francisco Cueco (PSOE Moncofa)

05-05-2015 - La mordaza del Partido Popular
Francisco Cueco (PSOE Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
A lo largo de la presente legislatura 2011-2015 el PSOE Moncofa ha llevado a cabo distintas gestiones incluso diferentes encuentros con los responsables del departamento provincial de deportes para crear y mejorar nuevos espacios de ámbito deportivo en nuestra población.

Jaime Picher (PSOE Moncofa)

30-04-2015 - El sur de Castellón, contra la plaga de mosquitos
Jaime Picher (PSOE Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
Lamentablemente, nos encontramos ante una nueva plaga de mosquitos que se encuentra localizada en la zona sur de la provincia de Castellón y que en concreto afecta a nuestra población junto al resto de localidades limítrofes como Xilxes, La Llosa, Almenara, Nules o Borriana.

Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa)

13-03-2015 - ¿Piscina o campo de futbol? Ni lo uno ni lo otro
Wenceslao Alós Valls (Alclade Moncofa) | Moncofa | Artículos de Opinión
Todos los vecinos de Moncofa sabemos que el campo de césped artificial era una promesa electoral del PSPV, del Bloc y del PP en las elecciones de 2011.