Nules: Nules comença les festes patronals de la Soledat amb la celebració dels LXIV Jocs Florals Vila de Nules


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/163895_94551/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 05-10-2017
Nules comença les festes patronals de la Soledat amb la celebració dels LXIV Jocs Florals Vila de Nules

Les festes patronals de la Soledat començaran amb el lliurament dels premis als guanyadors dels tradicionals Jocs Florals Vila de Nules, que es celebraran divendres en el Teatre Alcázar. Cal destacar, que per segon any consecutiu es celebraran també els II Premis d’Investigació i Divulgació.

Respecte a l’edició passada s’incrementa en 500 euros el “Premi Flor Natural” dotat amb 2.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora; els altres premis que formen part del certamen literari són el Premi de tema Religiós o Ètic dotat amb 200 euros; Premi de Tema Patriòtic dotat amb 200 euros; Premi Anna Rebeca, dotat amb 500 euros i dirigit a fills o residents de Nules; Premi Poemari Infantil també dotat amb 500 euros; i el Premi Poesia Visual dotat amb 300 euros i que té la peculiaritat de tindre un format poc tradicional, com és el gràfic o vídeo.

A més, entre els actes que tindran lloc en aquestes festes destaca l’espectacle Que flamenca sóc, on es fusiona el cant tradicional valencià i els palos més folklòrics del flamenc a càrrec de la companya Taconterra Dansa; la presentació del llibre “Nules, un municipi estratègic a la Batalla de Llevant”, de David Oliver, publicat per l’UJI i l’Ajuntament de Nules; la presentació del nou espectacle del guitarrista Pedro Navarro que realitzarà en 2018; o l’espectacle The Musical Show de Miguel Ángel Martínez en el que participaran Carmen Juan i Manuel Maestro; entre altres.

Davant açó, la regidora de festes, Patricia Cascales, comenta que “de nou ha sigut la comissió de festes l’encarregada de confeccionar la programació de les festes patronals, tenint en compte que les festes de la Soledat tenen un contingut més cultural i tenint en compte a tots els sector de la població s’ha aconseguit una programació pensada per a tots i totes”.

Els actes religiosos també tindran el seu protagonisme amb el trasllat de la Mare de Déu de la Soledat a l’església Arxiprestal, l’ofrena de flors i la processó en honor a la patrona.

A més, cal destacar que hi haurà un correfoc a càrrec de l’Associació Dimonis de Poll acompanyats per dolçainers, tabaleters i cabuts de Nules; actuacions musicals dels grups Tequila i Tam Tam Go, o la nit de la torrà “en aquestes festes també són molt importants els actes taurins, així davant la bona acollida de l’entrada de vaques en les festes d’agost s’ha apostat per continuar realitzant-les també en aquests festejos, al igual que la ja tradicional nit taurina”, matisa Ramón Ripollés, representant de la comissió de festes.

El mesó de la tapa estarà obert tots els dies de festes i comptarà amb degustacions gastronòmiques, música en directe i animació infantil.