Nules: Nules s'adherirà a partir del proper any als fons valencià per la solidaritat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/163923_94571/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/10/163923_94571/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 06-10-2017
Nules s'adherirà a partir del proper any als fons valencià per la solidaritat

El Fons Valencià per la Solidaritat va encetar ahir a Nules la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, 17 metes per tal d’erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per tothom abans del 2030. Per això, s’ha inaugurat una exposició al departament de serveis socials a la qual van assistir David García, alcalde de Nules; Rosa Ventura, regidora de Serveis Socials i Álvaro Escorihuela, vocal de la Junta Executiva del Fons Valencià per la Solidaritat i regidor a Vila-real. La regidora de Serveis Socials, Rosa Ventura, comenta que “Nules ja té el compromís d’adherir-se a la resta d’ajuntaments que formen part d’aquesta entitat i contribuir en el desenvolupament de països pobres, en la sensibilització de la ciutadania i finançant propostes que ajuden a erradicar la pobresa”.

L’exposició romandrà oberta fins l’11 d’octubre i es completa amb les activitats que els tècnics del Fons han desenvolupat ahir i hui en cinc grups de primària de diferents centres escolars de la ciutat referides a l’objectiu 11 sobre ciutats i comunitats sostenibles, amb una activitat pràctica que promou la reflexió en grup de l'alumnat i la proposta d’accions concretes a nivell individual, escolar i municipal a favor de la sostenibilitat amb una posada en comú final.

Com explica la presidenta del Fons, Xelo Angulo, “volem traslladar la realitat la relacions amb el Nord, així com apropar els ODS i difondre els projectes de cooperació que desenvolupa el Fons”.

La campanya, que va estar dilluns i dimarts a Betxí, està subvencionada per la Diputació de Castelló i passarà per 15 municipis. L’exposició explica què és el Fons, els objectius, les línies de treball i com formar-hi part, a més de fer referència als ODS emfasitzant aquells sobre els quals incidix directament la tasca del Fons. L’exposició informa sobre la importància de la cooperació descentralitzada municipalista; sensibilitza la infància i joventut de la necessitat de cooperar per a aconseguir un món més just i sostenible; i oferix un espai de


coneixement sobre els ODS, a més de motivar a la participació tant des de la pròpia administració com des de la ciutadania.

Des de fa 25 anys, el Fons Valencià per la Solidaritat treballa directament amb els municipis la cooperació al desenvolupament la qual cosa suposa la implicació directa dels socis en totes les fases del programa. L’entitat associa més de 100 ajuntaments i 9 Mancomunitats amb l’objectiu de traure rendiment als esforços de les entitats locals en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, educació al desenvolupament i la ciutadania global i atenció en emergències i acció humanitària, en línia amb els principis de la Declaració de París, i els Plans Directors dels principals donants tant nacionals com internacionals.