Nules: Nules aposta pel cultiu ecològic de la clemenules


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164097_94712/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 11-10-2017
Nules aposta pel cultiu ecològic de la clemenules

Nules treballa amb l’objectiu de reconvertir la citricultura en ecològica, així des de l’Ajuntament de Nules s’ha posat a disposició de la Conselleria d’Agricultura una finca de titularitat municipal per a convertir-la en un camp experimental per al cultiu ecològic de la clemenules.

Per aquest motiu, representants de la Regidoria d’Agricultura i de la Conselleria d’Agricultura s’han reunit en una de les finques de l’Ajuntament de Nules per a analitzar les seues possibilitats per a poder cultivar clemenules ecològiques. “El que volem és tindre resultats a curt termini i conéixer el cost perquè el llaurador tinga un referent i puga decidir amb dades reals per cultivar aquesta modalitat de clemenules. Així, tenint en compte que el cultiu de la clemenules ecològica és més respectable amb el medi ambient i més saludable per al consumidor pensem que pot ser més rendible per al llaurador”, explica el regidor d’agricultura, César Estañol.

Davant el moment complicat pel qual travessa la clemenules, el regidor d’Agricultura comenta que “en el mercat hi ha més demanda que oferta de clementina amb la certificació ecològica i a uns preus interessants, i si tenim en compte que els costos de producció són semblants o menors que el cultiu de la clemenules tradicional, la citricultura ecològica podria ser una alternativa per a la citricultura local”.