Nules: Nules presenta a la comunitat educativa el programa agent tutor


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/167577_97604/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 11-01-2018
Nules presenta a la comunitat educativa el programa agent tutor

El Programa Agent Tutor s’ha presentat hui als directors de tots els centres educatius de Nules per part de l’alcalde de la localitat i regidor de Seguretat i Policia Local, David García, i dels dos agents destinats a aquest servei nou implantat en la Policia Local.

Aquest programa és una iniciativa que es presenta com un recurs més per a donar suport a la comunitat educativa local perquè està especialitzat en la promoció del respecte als drets de la infància, per la qual cosa la intervenció dels agents de la Policia Local es concreta en l’àmbit de la protecció del menor i la prevenció en l’entorn escolar.

Sobre això, l’alcalde de Nules i regidor de Seguretat i Policia Local, David García, matisa que “amb la implantació d’aquest programa seguim amb l’especialització de la plantilla de la Policia Local, que treballarà en la intervenció però especialment en la prevenció d’actuacions que puguen afectar els menors com ara l’assetjament escolar, drogues o l’ús responsable de les tecnologies. Pense que es tracta d’un servei necessari que precisa de la col•laboració de tots els agents implicats”.

Així doncs, les matèries principals que engloba el Programa Agent Tutor estan relacionades amb situacions que tenen lloc en l’entorn educatiu; problemàtiques detectades a la via pública, locals o establiments públics; incidències registrades en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació TIC; també engloba problemes de tipus mediambiental; intervencions de coordinació amb altres entitats i organismes; o actuacions de supervisió i seguiment de mesures adoptades amb menors, entre d’altres.

Cal destacar que dins les II Jornades Educatives per a Famílies i Docents, que tindran lloc els dies 19 i 20 de gener a Nules, hi haurà una taula redona anomenada “Les conductes dels menors. Tasca de tota una Comunitat Educativa” en la qual participen els agents del Programa Agent Tutor.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana