Nules: Els alumnes del taller d'ocupació de Nules III de fructicultura comencen la formació práctica


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/5/172175_101345/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172175_101345/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172175_101345/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 08-05-2018
Els alumnes del taller d'ocupació de Nules III de fructicultura comencen la formació práctica

El Taller d’Ocupació de Nules III es troba en la segona fase de funcionament, de manera que els alumnes de l’especialitat de Fructicultura es troben compaginant la formació teòrica amb la pràctica.

Per aquest motiu, s’ha habilitat una parcel•la municipal perquè realitzen les pràctiques consistents en el reconeixement i condicionament del terreny, desbrossat, poda de tarongers i instal•lació i remodelació de la xarxa de reg per goteig.

A més, aquesta setmana està previst que replanten noves espècies de tarongers per la qual cosa ja disposen de plançons de clementina.

“Els primers mesos han sigut de formació teòrica, tant general com específica, necessària per a conéixer els fonaments de la citricultura en totes les seues facetes. La duració d’aquest taller és d’un any i els seus participants obtindran un certificat de professionalitat en fructicultura aplicat a la citricultura homologat per la Conselleria d’Agricultura”, comenta la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura.

Entre els diferents mòduls que es treballen en aquest taller d’ocupació es troba la preparació de terreny i plantació de tarongers; poda, empelt, reg, abonament, control fitosanitari, recol•lecció, transport, emmagatzematge, condicionament de la fruita i la seua comercialització.

Com a activitat complementària a la formació programada, el col•lectiu del Taller d’Ocupació de Nules III va assistir la setmana passada a la Jornada Tècnica d’Especialització anomenada “Claves para la creación de una empresa agroalimentaria” organitzada per la Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Nules i la Conselleria d’Agricultura.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana