Nules: L'Acadèmia Valenciana de la LLengua comença a Nules la nova campanya de promoció de lectura en valencià 'Unxiquet, un llibre'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/5/172229_101388/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172229_101388/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172229_101388/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172229_101388/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 09-05-2018
L'Acadèmia Valenciana de la LLengua comença a Nules la nova campanya de promoció de lectura en valencià 'Unxiquet, un llibre'

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha començat a Nules una nova campanya de promoció de la lectura en valencià anomenada, “Un xiquet, un llibre”. Així doncs, per a portar a terme aquesta campanya s’ha entregat a l’Ajuntament de Nules 1.275 còmics que es repartiran a l’alumnat d’Infantil i de Primària de totes les escoles de Nules, i també s’han donat nou lots amb material didàctic per als sis centres educatius de la localitat, la biblioteca de l’IES Gilabert de Centelles, la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó i per a l’Agència de Lectura de Mascarell.

Per tal de lliurar aquest material el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha visitat la localitat de Nules; a més en l’acte han estat presents l’alcalde de Nules, David García; el primer tinent d’alcalde, Adrián Sorribes, i el regidor de Biblioteca, Antonio Romero.

El president de l’AVL ha ressaltat la importància de fomentar la lectura en valencià entre la joventut i els xiquets, “és fonamental iniciar-se en la llengua des de menuts, per la qual cosa hem vist convenient que cada xiquet i xiqueta comence la lectura en valencià a través del còmic”, diu Ferrer.

Des de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua s’ha animat a les escoles de la població ha escriure els seu propi còmic, “hi ha col·legis que han redactat un còmic i ha sigut l’Acadèmia la que els la publicat”, apunta el president de l’AVL.

Sobre això, el regidor de Biblioteca, Antonio Romero, s’ha compromés ha elaborar unes bases per a la redacció d’un conte o còmic perquè hi participe l’alumnat dels col·legis de Nules, “per a nosaltres la divulgació i promoció de la


lectura i del llibre és molt important, de manera que des de la Regidoria de Biblioteca s’organitzen al llarg de l’any diverses activitats i programacions al voltant dels llibres i la lectura”.

També l’alcalde de Nules, David García, ha volgut mostrar la gratitud i satisfacció per ser Nules la població elegida per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a començar aquesta nova iniciativa.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana