Nules: La Plataforma per la Dignitat del Llaurador redactarà els seus estatuts


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/6/173334_102337/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/6/173334_102337/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 06-06-2018
La Plataforma per la Dignitat del Llaurador redactarà els seus estatuts

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha decidit constituir-se formalment, a efectes fiscals i estatutaris, de cara a aconseguir la figura de qualitat de la clemenules. Per aquest motiu en breu es redactaran els estatuts que hauran de ser aprovats per tots els membres, “és un pas més de cara a aconseguir el nostre objectiu, que és la figura de qualitat, per la qual cosa esperem que tant els ajuntament com entitats, organismes i associacions agraris representats en la Plataforma donen suport aquesta iniciativa. No obstant això, continuem treballant en els plecs per a les condicions tècniques i administratives que ens demanen per a poder presentar la documentació corresponent”, explica el portaveu de la Plataforma, César Estañol.

En la reunió s’ha exposat una vegada més la necessitat de posar en marxa una figura de qualitat per a la clementina de les comarques de Castelló, de fet des de la plataforma es considera que la producció de les clementines de la província té unes característiques peculiars que la fan diferent a la resta de clementines que es produeixen al territori espanyol. En aquest sentit cal recordar que tècnics de la Universitat Jaume I (UJI) i de la Universitat Politècnica de València (UPV) estant realitzant estudis enfocats a dotar la clemenules d’una figura de qualitat, “busquem els aspectes diferenciadors que porten a fer que la clemenules que es cultiva ací siga un producte diferent a la resta i reconegut pels mercats, i que ens permetran posar-la en valor”, comenta Estañol.

Aquesta reunió celebrada a Nules ha comptat amb l’assistència del secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, que ha mostrat la predisposició de la Conselleria d’Agricultura a col•laborar amb la Plataforma per la Dignitat del Llaurador perquè la figura que pose en valor la clemenules siga una realitat.


De fet, no és la primera vegada que el secretari autonòmic d’Agricultura es posiciona al costat de la Plataforma, el passat mes de febrer en el transcurs d’una reunió celebrada a la Conselleria d’Agricultura va instar la Plataforma per la Dignitat del Llaurador a presentar de forma efectiva aquesta documentació per a la clemenules.

“Per a la plataforma és important que la Conselleria d’Agricultura ens done suport encara que nosaltres seguirem amb la ronda de contactes amb totes aquelles entitats que ens puguen ajudar a obtindre la figura de qualitat que busquem”, matisa el portaveu de la plataforma, César Estañol.

Cal recordar que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador es va crear fa més d’un any, després del Congrés de Citricultura celebrat a Nules al mes de gener del 2017, i aglutina tot el sector citrícola de la província de Castelló, i està format per La Unió de Llauradors, FEPAC-ASAJA, Grup Intercoop de les Cooperatives Agrícoles de la Província de Castelló, Ajuntament de Castelló de la Plana, Ajuntament de Vila-real, Ajuntament d’Onda, Ajuntament d’Almassora, Ajuntament de Nules, Ajuntament de la Vilavella, Ajuntament de Moncofa, Ajuntament de Betxí, Ajuntament de la Llosa, Ajuntament d’Almenara, Ajuntament de Xilxes, Ajuntament de Borriana, Ajuntament de la Vall d’Uixó, Ajuntament de les Alqueries, Cooperatives d’Exportació de Nules, Associació Local de Llauradors de Nules, Sindicat Central d’Aigües del Riu Millars, Associació de Pous de Reg de la Província de Castelló, Associació d’Exportadors de Fruita de la Província de Castelló (Asociex) i la Universitat Jaume I de Castelló. A més, la plataforma té el suport del secretari autonòmic d’Agricultura de la Generalitat Valenciana.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana