Nules: Els projectes del focus d'empreses són patrocinats per l'empresariat local


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175766_104416/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175766_104416/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 14-08-2018
Els projectes del focus d'empreses són patrocinats per l'empresariat local

Els projectes que formen la I edició del Focus d’Empreses de Nules tenen el suport d’importants indústries i entitats locals, de fet cadascú dels deu emprenedors rebrà més de 2.000 euros com a finançament inicial per a ficar el projecte en marxa.

En concret els patrocinadors són les empreses Huhtamaki, Grespania, Kerabén i l’entitat local Caixa Rural Sant Josep que aportaran més de 20.000 euros perquè els deu projectes de l’actual focus d’empreses puguen ser una realitat. Per la qual cosa, l’Ajuntament de Nules va signar recentment un conveni de col•laboració en cadascuna d’aquestes empreses.

En definitiva, amb aquestes actuacions es pretén involucrar l’empresariat local en el projecte Natiu i concretament en el Focus d’Empreses i crear així sinèrgies entre el teixit empresarial i comercial de Nules i també de la comarca de la Plana Baixa; dinamitzar l’economia local; i crear llocs de treball, “per aquest motiu busquem empreses que patrocinen els projectes del Focus d’Empreses, de moment hem recaptat més de 20.000 euros però continuem treballant per a aconseguir noves col•laboracions de cara a la propera edició”, explica l’alcalde de Nules, David García.

L’Ajuntament de Nules va ficar en marxa en gener de 2018 la I edició del Focus d’Empreses amb una duració anual amb l’objectiu principal que els deu projectes seleccionats tinguen un gran potencial de creixement a la localitat, de manera que per un període d’un any els projectes seleccionats a més de tindre un espai físic on desenvolupar el negoci, tenen un tutor per a la realització del pla d’empresa i formació específica impartida per personal especialitzat, a més de classes d’entrenament i aquest finançament inicial per a posar en marxa l’empresa.

Cal destacar que aquesta iniciativa està lligada al projecte Natiu creat per a l’emprenedoria i el desenvolupament local i es tracta d’una de les apostes més importants de l’equip de govern per a aquesta legislatura.

Diversitat de projectes
Els negocis que es pretén posar en marxa amb aquest Focus d’Empreses presenten molta diversitat, així doncs ens trobem amb Healthy BB Protection, que es dedica al desenvolupament i comercialització d’additius per a superfícies amb propietats bactericides o repel•lents amb els quals aconseguir espais com ara guarderies, quiròfans, sales de cures... més segurs.

BioZERO és un projecte empresarial que proposa usos nous per a les zeolites, un mineral natural capaç de destoxicar el cos humà i que pot ser utilitzat en l’agricultura ecològica. Un altre dels negocis que forma part del Focus d’Empreses és l’anomenat Triskel Gest Deportiva, es tracta de la primera xarxa de professionals i centre prèmium per a cobrir les necessitats d’un públic objectiu ben definit com són els viatgers de negocis amb un poder adquisitiu elevat.

OpenMEDIA és un altre projecte empresarial que ofereix tres plataformes tecnològiques per a la creació i gestió de canals de vídeo interactiu, la gestió centralitzada de xarxes inalàmbriques i el desenvolupament d’aplicacions de baix cost enfocat al comerç i a l’empresa; Sergio Salvador Chef preveu un negoci gastronòmic nou que inclou els serveis d’un xef privat a domicili, serveis d’àpats per a esdeveniments, tasts privats i assessoria gastronòmica, entre d’altres.

Una altra proposta que es treballa al Focus d’Empreses és Agroiteaf, una empresa que vol oferir serveis agrícoles que preveuen les noves normatives europees i les normes de qualitat i medi ambient que demana el mercat actual. Devising Mediciones Precisión vol guiar els sectors de la indústria ceràmica i agrícola de Nules perquè puguen oferir productes nous amb millores de control de producció i qualitat.

També podem trobar-hi projectes relacionats amb l’estalvi energètic, confort i tecnologia; o el comerç electrònic com Rentyn Alquiler Maq Online, una nova empresa emergent basada en les noves tecnologies (TIC); o aplicacions mòbils mitjançant l’empresa Verbena, que té com a objectiu gestionar la convivència de les penyes de festes mitjançant un sistema que té seccions com la realització de pagaments o l’organització per a la neteja dels casals. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana