Nules: Sancions fins a 3.000 euros per l'abocament incontrolat de voluminosos


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/9/176527_105087/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 09-09-2018
Sancions fins a 3.000 euros per l'abocament incontrolat de voluminosos

L’Ajuntament de Nules, mitjançant la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, recorda la ciutadania que l’Ordenança Municipal contempla sancions des dels 60 fins als 3.000 euros per l’abocament d’objectes considerats voluminosos tant al poble com al terme municipal. Davant açó, el regidor de Medi Ambient, Jaume Segura, comenta que “volem fer una crida al civisme i a la col•laboració dels veïns i les veïnes per a que utilitzen les ferramentes que tenim al nostre abast per a reciclar, és incomprensible que amb els mitjans actuals encara es produeixin fets tan lamentables com l’abocament incontrolat de voluminosos”.

Des de la regidoria de Medi Ambient s’insta la ciutadania a utilitzar l’Ecoparc que obri dimarts de 8 a 14 hores i de 16 a 19 hores, dimecres a dissabte de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i diumenge de 9 a 14 hores. I també el servei de recollida domiciliària per al que abans hi ha que cridar a la Policia Local.

“Pensem que hi ha que ser conseqüents i reciclar en els llocs i hores corresponents, de manera que totes aquelles accions incíviques seran sancionades i treballarem fins aconseguir un poble més net”, apunta Jaume Segura.

Per altra banda, els ciutadans disposen també de la Targeta Verda del Consorci Palància Belcaire (CPB) que serveix per a aconseguir una reducció en la taxa del rebut d’escombraries. “Es tracta d’altra manera de col•laborar en la correcta gestió dels residus i el seu reciclatge, que s’envia nova a cadascú dels nous contribuents quan es donen d’alta la resta que ja compta amb aquesta targeta la poden seguir utilitzant”, matisa Segura.
Per tant, aquesta targeta es pot utilitzar tant a l’ecoparc de Nules com a la resta d’ecoparcs i ecomòbils de la xarxa consorciada. De manera, que totes aquelles persones o empreses que vaguen a dipositar els residus i porten la Targeta Verda se’ls assignarà una sèrie de punts d’acord al tipus de residus i al pes. Així doncs, els punts acumulats seran els que permetran la rebaixa en la taxa d’escombraires.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana