Nules: Nules pinta un mural reivindicatiu en homenatge a les dones assesinades per la violència masclista


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/11/179597_107613/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 30-11-2018
Nules pinta un mural reivindicatiu en homenatge a les dones assesinades per la violència masclista

A la façana de l’antic edifici de Serveis Socials es pot veure el mural pintat en homenatge a totes les dones assassinades pel terrorisme masclista. Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat amb la qual es vol donar visibilitat a un problema existent a la nostra societat, “el mural vol ser crític alhora que reivindicatiu, ja que no amaga l’existència d’aquest tipus de violència, i també vol ser esperançador”, comenta el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

L’autora del mural ha sigut una reconeguda autora d’art urbà i de grafits anomenada Julieta XLF que compta amb obres en espais públics de diferents llocs d’Estats Units, Londres, Mèxic, Brasil, Buenos Aires, França, Itàlia, Bèlgica, entre d’altres; a més també ha fet murals a València, Alacant, Madrid, les Illes Balears o Extremadura; i ha participat en certàmens o exhibicions com el Sagra della Street Art, MIAU Fanzara, Latidoamericano, Mislatas Representan, Safe Street Art Festival o Intracity.

L’autora ha explicat que la idea principal del mural és la representació de la violència masclista com una enfiladissa que envaeix i atrapa moltes voltes de manera quasi imperceptible però que està present en molts àmbits de la societat.

Així la imatge pintada de tres dones reforça la idea de la sonoritat i d’eixa unió ixen múltiples manetes que tallen l’enfiladissa per a acabar amb el terrorisme masclista. En la part inferior hi ha una dona a trossets amb la qual es vol fer referència a les vides trencades i a les greus conseqüències d’aquesta violència, i la imatge superior representa una dona lliure, lluitadora que obri les ales i alça el puny amb el símbol de les dones, amb la qual es vol transmetre un missatge optimista enfocat al fet que es pot posar fi a aquesta violència.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la programació de la Setmana contra la Violència de Gènere.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana