Nules: El Consell de Perelló de la Cruz decideix donar l'apostolat a l'església de la Immaculada


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/12/179786_107764/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/12/179786_107764/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/12/179786_107764/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/12/179786_107764/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | Cultura | 05-12-2018
El Consell de Perelló de la Cruz decideix donar l'apostolat a l'església de la Immaculada

El Consell de Perelló de la Cruz ha decidit donar l’obra de l’Apostolat de Vicente Perelló de la Cruz a l’església de la Immaculada, de fet aquesta setmana han finalitzat els treballs de col·locació de les seues sis peces restaurades. De manera que, l’obra estarà exposada de manera definitiva al temple de la Immaculada i es podrà visitar prèvia sol·licitud a la regidoria de Museus.

Així doncs, cal destacar que un dels objectius d’aquest consell és vetllar pel llegat d’aquest artista que es troba en els diferents museus de la localitat, “les peces d’aquesta escultura es trobaven en molt mal estat i des del primer moment hem treballat per a que es poguera recuperar ja que la voluntat de l’Ajuntament de Nules és mantindre tots aquests llegats a la nostra població i té la responsabilitat de procurar els mitjans necessaris per a la conservació i divulgació de les obres, motiu pel qual s’ha decidit fer aquesta donació” explica el regidor de Museus, Antonio Romero.

Aquesta obra va ser realitzada l’any 1963 i llegada a la localitat de Nules l’any 2004, es tracta d’un retaule que està format per tres peces principals: la central, que es trobava al Museu Catedralici de Sogorb, i dues de laterals, que estaven al Museu d’Història de Nules en un estat de deteriorament molt important. Totes aquestes peces formen part del llegat d’aquest artista al Museu de Medallística Enrique Giner.

Vicente Perelló de la Cruz és un escultor contemporani que es pot considerar un dels màxims exponents de l’escultura expressionista més destacats de la nostra època. Va donar al Museu de Medallística Enrique Giner la pràctica totalitat de la seua obra, de manera que amb aquest llegat el museu es converteix en un referent de l’escultura valenciana del segle XX.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios