Nules: Nules avança en la conscienciació davant la violència de gènere


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182144_109812/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/2/182144_109812/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 15-02-2019
Nules avança en la conscienciació davant la violència de gènere

A més, treballa la igualtat amb l’alumnat de Secundària amb un monòleg de Pamela Palenciano

L’Ajuntament de Nules, mitjançant la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, du a terme aquest mes de febrer diferents accions de conscienciació i de formació en temes relacionats contra la violència de gènere.

Precisament els dies 15, 20, 25 de febrer i 1 de març s’imparteix el curs de formació El desafío imprescindible: la intervención multidisciplinar en violencia de género a càrrec de Esperanza García Cuenca. Es tracta d’unes jornades en les quals participen membres de la Policia Local, personal dels departaments d’Igualtat i de Serveis Socials, i representants de la Mesa Psicosocial de Violència de Gènere de Nules (Viogen).

“És una jornada sol•licitada pels membres de la Mesa Viogen de la nostra localitat per a tindre una formació específica sobre violència de gènere per a desenvolupar competències teoricopràctiques necessàries per a les seues competències professionals”, explica el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

Per altra banda, el proper divendres 22 de febrer tindrà lloc al Teatre Alcázar l’actuació de la coneguda monologuista Pamela Palenciano, que interpretarà l’obra No solo duelen los golpes que està enfocada a tot l’alumnat de secundària de l’IES Gilabert de Centelles de Nules.

Des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat s’assenyala que aquesta activitat va estar proposada per la coordinadora de la Comissió d’Igualtat de l’IES, Carme Duato, per a conscienciar i sensibilitzar d’aquesta problemàtica a la joventut.
“Són moltes les accions i campanyes que al llarg de l’any organitzem perquè Nules tinga un espai lliure de violència masclista, de fet som una de les poblacions de la província de Castelló que ha rebut una de les ajudes més altes del Fons del Pacte d’Estat de Violència de Gènere amb 19.172,01 euros”, matisa Romero.

De fet, l’Ajuntament ha de destinar aquest diners a la realització de projectes o programes que tinguen com a finalitat el desenvolupament de les mesures d’aquest pacte, com per exemple la realització de campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol manera de violència contra les dones, i elaboració de materials per a oferir aquesta informació.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana