Nules: El PSPV de Nules destaca que la redacció del projecte d'estabilització de la platja dels Marines evidencia la sensibilitat de Costas


 
La Plana al Dia | Nules | General | 05-08-2019
 


> El portaveu del Grup Socialista, Adrián Sorribes, reivindica el treball realitzat per l'anterior regidora de Platges per a desbloquejar l'acord entre Ajuntament, veïns i ministeri

El treball de la regidora de Platges, la socialista María Jesús Gabaldón, durant el passat mandat continua donant els seus fruits: primer ha sigut la bandera blava concedida a la platja dels Marines, la primera amb què compta el municipi, i ara l'anunci de la Direcció General de Costas que inicia el procés d'informació pública i oficial del projecte bàsic per a l'estabilització del tram de costa dels Marines.

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Adrián Sorribes, subratlla que "un projecte bàsic d'aquestes característiques no es redacta ni en un mes ni en dos", però demostra que "el treball realitzat pels socialistes durant el passat mandat i el compromís de Costas amb la regeneració litoral són dos fets inqüestionables".

Sorribes recorda que va ser durant el passat mandat quan, gràcies fonamentalment a les negociacions liderades per la llavors edil socialista de Platges, es va aconseguir un acord entre Ajuntament, veïns i Costas que va possibilitar iniciar la redacció d'un projecte bàsic necessari per a frenar la regressió del litoral que ara s'exposarà al públic".

El document tècnic contempla una inversió de 3.444.956,11 euros i un termini d'execució de 12 mesos, encara que encara queden tràmits burocràtics per completar. Tant el projecte com l'estudi d'impacte ambiental corresponent se sotmetran a informació pública per un període de 30 dies, a comptar a partir de la publicació en el BOE.

En la part expositiva, es conclou que la costa no és sostenible en la situació actual. Per a revertir aquesta problemàtica es proposen dues solucions, la prolongació dels quatre espigons actuals en aquest tram de platja (entre 100 i 120 metres) i la regeneració amb l'aportació de sediment «fins a aconseguir l'amplària mínima de platja (30 metres) assegurant un resguard mínim en condicions de temporal".

La diputada socialista Susana Ros també s'ha pronunciat sobre aquest pas de Costas per a avançar en les solucions que frenen la regressió del litoral sud de la província de Castelló. "Una vegada més es demostra que a la província de Castelló li interessa que hi haja un Govern socialista. Els i les socialistes hem posat en el full de ruta polític a la nostra província. Escoltem les necessitats de la ciutadania, les reivindicacions justes, diem i fem. Complim amb la paraula donada", defensa.

Ros afig que "l'execució de l'Estudi de Cantàbria per a la regeneració de la nostra costa sud serà una realitat. Com també el corredor Mediterrani, les millores dels Rodalia i la liberalització i gratuïtat de l'AP-7".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios