Nules: Tècnics de la Conselleria visiten les obres de Mascarell


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192434_118573/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192434_118573/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192434_118573/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192434_118573/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 19-01-2020
Tècnics de la Conselleria visiten les obres de MascarellFan seguiment de les actuacions abans de la seua finalització

Tècnics de la Unitat de Patrimoni Històric Artístic de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports dels serveis territorials de Castelló han visitat aquesta setmana les obres de pavimentació de Mascarell per a fer un seguiment de les mateixes abans de la seua finalització. Així doncs en aquesta visita, l’arquitecte, Paula Piñana, i l’arquitecte tècnica, Blanca Gómez, han estat acompanyades pel regidor de Mascarell, Guillermo Latorre, i per l’arquitecte i directora del projecte, Rosa Vicent.

“Les tècniques de la Conselleria ens han mostrat la seua satisfacció per l’acabat de la nova pavimentació que finalitzarà en breu. A més, també han pogut veure la restauració del pou de la plaça Major i conèixer el projecte de la futura restauració de la sèquia. L’idea és treballar conjuntament per a preservar el patrimoni que està apareixent en aquestes obres com són el pou i la sèquia, de fet aquest govern local hem apostat per la seua restauració de manera que aquestes dos actuacions puguen formar part de l’atractiu turístic de Mascarell”, explica el regidor de Mascarell, Guillermo Latorre.

Des de l’Ajuntament de Nules també se’ls ha informat d’altres projectes que es vol ficar en marxa a Mascarell com l’obertura d’una Oficina de Turisme i d’un Centre d’Interpretació Històric amb les peces trobades durant les excavacions fetes en aquestes obres.

Amb les obres de pavimentació de Mascarell es pretén fer accessible el recinte interior emmurallat eliminant les voreres per a vianants del nucli urbà. En concret, les obres preveuen, entre d’altres, la conversió en zona de vianants de Mascarell amb un únic paviment i el soterrament del cablejat de llum, a més de la renovació de les canonades de distribució d’aigua.
Cal recordar que l’import d’aquest actuació és de 608.892,20 euros i que compta amb una subvenció de 306.005,97 euros procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) emmarcada en el Pla Estratègic Global de Turisme de la Unió Europea per a potenciar les inversions en immobles de patrimoni cultural.

Mascarell va ser declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) en l’any 1996 i és l’únic recinte emmurallat en la seua totalitat de la Comunitat Valenciana.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana