Onda: Onda celebra la XXIV Setmana Pasqua Taurina amb el XXI Concurs Nacional de Ramaderies


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155211_88960/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/3/155211_88960/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 10-03-2017
Onda celebra la XXIV Setmana Pasqua Taurina amb el XXI Concurs Nacional de Ramaderies

El regidor de Festes de l'Ajuntament d'Onda, Asensio Blaya, i José Luis Figás, president de la Pasqua Taurina, han presentat aquesta vesprada la completa programació per als aficionats a la tauromàquia que tindrà lloc aquestes festes de Pasqua, una data assenyalada per molts ondenses que gaudeixen d'aquesta antiga tradició.

La 'XXIV Semana Pascua Taurina' arrencarà el dissabte 15 d'abril, a les 17.30 hores, amb un desafiament de comunitats, en el qual participaran Eulogio Mateo de Navarra; Pedro Fumado de Catalunya; i Fernando Machancoses de la Comunitat Valenciana, cadascun d'ells amb tres vaques. Els guanyadors rebran el Trofeu a la vaca més brava i el Trofeu al millor conjunt. A partir de les 23.00 hores se celebrarà la ‘Noche Casta Navarra’, amb 5 vaques i 1 novillo, seguida d'una popular embolada del famós bou Hortelano, que atreu sempre grans multituds.

Així mateix, han informat que totes les vesprades, tindrà lloc una variada programació amb concursos de ramaderies, vaques enfundades i desafiament de vaques, provinents de diferents punts d'Alacant, València, Navarra, Castelló, Zaragoza i la zona dels Coves, Millars i La Ribera.

Des de l'àrea de Festes que dirigeix Blaya s'ha manifestat el suport a les festes populars. En aquest sentit, el regidor ha explicat que amb aquesta col·laboració “es pretén donar cobertura a una tradició taurina molt arrelada al poble i donar resposta a la demanda dels veïns aficionats a aquesta festa, que no només completa la programació cultural, sinó que ajuda a mantenir activa l'economia en tots els sectors”.