Onda: L'Ajuntament d'Onda desplega un ampli dispositiu de seguretat per a Pasqua


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/4/155957_89550/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/4/155957_89550/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 04-04-2017
L'Ajuntament d'Onda desplega un ampli dispositiu de seguretat per a Pasqua

L'Ajuntament d'Onda coordina les mesures de seguretat i mobilitat com a conseqüència dels actes de Setmana Santa i Pasqua, amb gran arrelament al municipi. La regidora de la Policia Local, Mari Carmen Aguilella, junt amb el regidor de Festes, Asensio Blaya, s'han reunit amb l'Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, membres de Protecció Civil, la Pasqua Taurina i el Col•lectiu Sonora, així com amb els tècnics municipals de Festes, Voluntariat i Esports i amb els serveis sanitaris, per a establir les pautes d'actuació d'aquest dispositiu de seguretat i protecció.
Des de la Direcció de Policia remarquen que està previst realitzar quasi 300 serveis, 80 d'ells extres i més de deu del director taurí. La majoria corresponen a regulació i control de tràfic, així com vigilància i control de la seguretat viària i ciutadana.
La principal activitat policial tindrà lloc a la zona esportiva, on coincidiran diferents esdeveniments com el campionat de futbol sala, del 13 al 14 d'abril; l'XI Torneig de la Ceràmica de futbol base, del 14 al 15 d'abril; i el campus de bàsquet, del 18 al 21 d'abril. També la Pasqua Taurina, que tindrà lloc del 15 al 24 d'abril, i les activitats organitzades pel Col•lectiu Sonora, el cap de setmana del 15 al 17 d'abril i el següent del 20 al 23 d'abril. Tots ells atrauran a una gran quantitat d'assistents i, per tant, precisaran d'un gran desplegament de seguretat, regulació del tràfic, zones fitades i personal autoritzat.
A més, com cada any, es realitzaran els serveis de protecció dels actes religiosos com per exemple, en la benedicció de les palmes en les parròquies el Diumenge Sant, la processó del Dimecres Sant, el Viacrucis, en la processó de Divendres Sant i la Trobada del Diumenge de Resurrecció.
A més de vigilar les activitats que tindran lloc a la zona esportiva, els agents de la Policia Local d'Onda i els membres de Protecció Civil, estaran presents a les activitats lúdiques infantils que es realitzaran en l'Ermita del Salvador els dies 16, 17 i 23 d'abril; al parc de la Ceràmica, el dia 18; a la Plaça 8 de març, el dia 19 abril; i al castell, del 22 al 24 d'abril. Així mateix, els agents estaran presents al recinte firal entre els carrers Sanchís Guarner i Miquel Peris i a les festes del barri de la Moreria, del 21 al 30 d'abril.
Es doblegaran els serveis i es reforçarà la presència policial durant la nit amb torns extra tots dos caps de setmana, amb entre 12 i 15 membres de la Policia Local. També s'uniran patrulles de la Guàrdia Civil per a vigilar i impedir les situacions d'alteració de la normalitat que puguen sorgir en aqueixes zones on es produiran grans concentracions de persones.