Onda: Més de 40 aturats onders es formen amb els cursos que ofereix l'Ajuntament


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/4/156070_89633/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/4/156070_89633/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 06-04-2017
Més de 40 aturats onders es formen amb els cursos que ofereix l'Ajuntament

Des de l'àrea que dirigeix el tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Onda, Ángel Badenas, continuen treballant per facilitar una sortida laboral i atorgar més competències professionals als veïns i veïnes d'Onda en situació d’atur que estan inscrites al Programa d'Assessorament i Intermediació laboral. Per a això, l'equip de govern que lidera Ximo Huguet segueix apostant per la formació especialitzada en diferents sectors, responent a les peticions de la ciutadania, que busquen aconseguir una ocupació i ajudant a les empreses que busquen ampliar la seva plantilla amb nous treballadors.
Els cursos s'imparteixen a l'aulari del Monteblanco. Aquesta setmana, 12 alumnes han començat el de 'Cambrer/a de pis i neteja d'hotel', de 160 hores, on estan aprenent a realitzar de forma professional la neteja i el condicionament de les habitacions i instal•lacions hoteleres. D'altra banda, 15 veïns aturats del municipi han iniciat un curs d’'Auxiliar en tenda d'alimentació', de 145 hores, que els formarà per treballar per a majoristes, hipermercats i supermercats.
Així mateix, recentment ha començat el nou curs de 'Procés de fabricació ceràmica'. Al llarg de 225 hores, 15 alumnes estan aprenent a utilitzar equips i màquines automàtiques per a la fabricació de productes ceràmics conformats, amb l'objectiu de comprendre el seu funcionament i poder aplicar aquesta metodologia en el futur en una empresa del sector, des de fabricació fins a intervenció en operacions de manteniment preventiu.
Tots aquests 'cursos a la carta' que ha programat l'Ajuntament per generar oportunitats d'ocupació pels onders, inclouen 75 hores de pràctiques no laborals, que s'imparteixen en empreses de la província de Castelló.
Aquesta formació es complementa amb el curs de 'Manipulador d'Aliments', que l'Ajuntament organitza a través del Centre de Turisme de Castelló i tres tallers que es fan a través de la Diputació.
“L'objectiu de tots aquests cursos és que els aturats adquireixin coneixements específics i així puguin millorar les seves competències professionals”, ha dit Badenas, qui ha recordat que per a l'equip de govern que lidera Ximo Huguet “la formació és prioritària i seguirem treballant per millorar la situació sociolaboral dels ondenses sense treball”.