Onda: El decretazo d'Huguet per a pujar un 10% el cadastre provoca que els onders paguen també més en la declaració d'Hisenda


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/4/156080_89639/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 06-04-2017
El decretazo d'Huguet per a pujar un 10% el cadastre provoca que els onders paguen també més en la declaració d'Hisenda

El decretazo que ha imposats l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, per a pujar la recaptació a través d'una revisió a l'alça dels valors cadastrals està provocant que els ondenses paguen també més en l'IRPF (Impostos sobre la Renda de les Persones Físiques).

Els veïns d'Onda, encara que no hagen incrementat els seus béns i immobles pagaran més per culpa del decretazo d'Huguet ja que ha incrementat un 10% el rendiment de l'IRPF i, a més, afecta a la resta d'impostos pel que els ondeses es veuen perjudicats per la decisió de l'alcalde.

I és que una de les primeres mesures d'Huguet en arribar a l'alcaldia, sostingut pels seus socis de govern malgrat tenir els pitjors resultats de la història del PSOE, va aprovar un decret d'alcaldia de forma unilateral per a pujar un 10% la valoració dels béns i immobles. Amb aquesta maniobra de pujada d'impostos l'alcalde perjudicava clarament a tots els veïns d'Onda.

A major valor cadastral, més base imposable i més imposats que hauran d'abonar tots els veïns en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), l'Impost de Transmissions Patrimonials, l'Impost de Successions i Donacions i els impostos municipals com l'IBI i el que es carrega sobre l'Increment del Valor dels Terrenys.

En aquest sentit, la portaveu del PP a Onda, Carmina Ballester, assenyala que “Ximo Huguet per a poder recaptar més d'IBI ha comès un atropellament a tots els onders” “en lloc de pujar l'IBI, que és el que volien fer, han forçat un augment del valor cadastral el que encareix diversos impostos més”.

Ballester recorda que “una vegada més es demostren dos models de gestionar: mentre que amb el PP baixaven els impostos, amb l'esquerra rància pugen els impostos i s'arruïnen famílies”. De fet, el PP d'Onda va baixar els impostos i, especialment l'IBI, després de reconduir el forat econòmic heretat del PSOE.

Ballester ha recordat que “han heretat una situació financera envejable i en l'única cosa que actuen és a augmentar els impostos per a recaptar molt més diners i perjudicar als veïns. Ara que el PP havia consolidat la recuperació econòmica a Onda, imposen una mesura sens dubte contraproduent: pujar els impostos i més el que afecta, entre uns altres, als habitatges habituals de tots els ciutadans”.