Onda: L'Ajuntament singa un conveni de 60.000 euros amb Cáritas per a ajudar les famílies onderes en risc d'exclusió


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/4/156388_89830/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 19-04-2017
L'Ajuntament singa un conveni de 60.000 euros amb Cáritas per a ajudar les famílies onderes en risc d'exclusió

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, i els representants de Cáritas Parroquial San Bartolomé, Cáritas Parroquial de la Asunción i Cáritas Parroquial Virgen del Carmen, han signat un conveni de col·laboració de 60.000 euros perquè l'entitat puga continuar duent a terme el programa que atén de forma immediata a les famílies en situació o risc d'exclusió social. La firma de l'acord ha comptat també amb la presència de la tinent d'alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella.
L'alcalde ha afirmat que es tracta d'una aportació municipal que servirà per a sufragar part de les despeses que té aquesta entitat per ajudar a les famílies. “D'aquesta manera, entre tots ajudem a cobrir les necessitats bàsiques d'aquelles persones que, per la seva greu situació econòmica, tenen dificultats”, ha destacat Huguet. Concretament, amb aquesta subvenció, Cáritas podrà oferir importants serveis en la localitat com el repartiment d'aliments de primera necessitat; pisos d'acollida per a famílies i persones onderes víctimes de violència de gènere o sense llar; actuacions d'emergència per tall de llum i/o aigua per impagament, a més d'oferir assessorament legal a les persones i famílies amb algun problema social. Així mateix, amb aquesta aportació municipal, la ONG continuarà col·laborant amb l'Ajuntament en el Programa Municipal de Voluntariat amb la realització de cursos d'ocupació, tallers de formació en col·laboració i coordinació amb el Programa municipal d'Assessorament i Intermediació Laboral, tot això destinat a persones o famílies en risc d'exclusió social. També participaran en les campanyes de recollida d'aliments i productes de primera necessitat que promoga el consistori.
Finalment, l'alcalde ha recordat que, “per a aquest equip de govern, la prioritat és i serà garantir la igualtat d'oportunitats de tota la ciutadania i l'accés a una vida digna. A través d'aquesta unió, ambdues entitats treballarem per a garantir un nivell de vida adequat als més desfavorits”.