Onda: PP: El cuatripartit usa una ajuda per a persones en risc d'exclusió social per a contractar només a gent de fora del municipi


 
La Plana al Dia | Onda | General | 13-07-2017
 

L'alcalde d'Onda i els seus socis de govern han decidit usar una ajuda rebuda per l'Ajuntament d'Onda, per a contractar a persones en risc d'exclusió social de la ciutat, per a contractar només a persones de fora del municipi.

A diferència del que han fet la resta dels municipis de la província de Castelló que també han rebut l'ajuda de la Diputació, Onda ha optat per usar aquests diners per a contractar només a persones de fora del municipi, impedint que els ondenses tinguen dret a ser beneficiaris d'una ajuda de la qual eren els únics destinataris. En concret, Huguet i els seus socis del cuatripartito han contractat a persones de Castelló i de Vila-real, marginant als ondenses d'aquesta convocatòria.

Tal com ha explicat l'edil del PP a Onda, Ramón Sebastián, “no té cap sentit que s'atorgue una ajuda per a contractar a persones en situació de desocupació en risc d'exclusió social d'Onda i que contracten només a persones de Castelló i de Vila-rea”. De fet, una de les persones contractades està treballant en el gabinet de confiança de l'alcalde.

Per a Sebastián, “l'alcalde ha confós el que són aquest tipus d'ajudes per a crear oportunitats entre les persones que pitjor ho estan passant amb augmentar la seua cort d'assessors”. De fet, “Més de 120 ajuntaments de la província han rebut aquesta ajuda i han contractat només a gent dels seus municipis” pel que “l' actitud de l'equip de govern d'Onda és, com menys, indigna i fan una vegada més que totes les persones que viuen a Onda perden oportunitats amb les seues decisions”.

Els populars han recordat que a Onda “hi ha casos de persones en risc d'exclusió social i més des que el cuatripartito ha decidit eliminar tots els plans d'ocupació”. De fet, la ciutat d'Onda està patint una greu desacceleració en la creació d'ocupació. Tal com mostren les dades del Servef, mentre en els dos últims anys de l'anterior legislatura Onda va reduir l'atur en 700 persones i a Espanya en 500.000 persones, ara, amb una brutal caiguda de l'atur a Espanya, amb més d'un milió de persones en els dos primers anys de la legislatura municipal, a Onda l'atur s'ha reduït en els mateixos paràmetres que el passat mandat, amb el condicionant que el cens de la ciutat ha caigut per sota dels 25.000 ondenses. Per açò la ciutat lidera la taxa de veïns en l'atur de la província de Castelló.