Onda: Onda acull una jornada per a impulsar la compra pública ètica en els ajuntaments


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/168689_98445/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/2/168689_98445/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 07-02-2018
Onda acull una jornada per a impulsar la compra pública ètica en els ajuntaments

L'Ajuntament d'Onda ha acollit aquest matí una jornada de formació sobre la incorporació de clàusules mediambientals, socials i ètiques en els plecs de contractació dels consistoris, amb les quals es pretén millorar l'impacte social i ecològic de les polítiques municipals.
En aquesta formació, que està organitzada per la Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD), amb la col•laboració de la Generalitat Valenciana i de l'Ajuntament d'Onda, ha participat personal tècnic i responsables municipals de diverses administracions locals de la Plana Baixa, com Vila-real, la Vall d’Uixó, Betxí, Nules o Xilxes.
S'ha celebrat en un moment en el qual importants canvis legislatius a nivell estatal i autonòmic impulsen una major transparència i responsabilitat social en els contractes signats per les Administracions Públiques. A nivell estatal, la nova Llei de Contractes del Sector Públic, que entrarà en vigor al març, preveu la inclusió de clàusules mediambientals, socials i ètiques en els plecs de contractació, en alguns casos amb caràcter obligatori, i altres mesures com el foment de la participació de les Pimes en els contractes públics. A més, el Consell ha enviat a Les Corts el Projecte de Llei de Foment de la Responsabilitat Social, que després de la seva aprovació serà aplicable també a Ajuntaments i altres Administracions Públiques.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana