Onda: El PP reclama a Huguet que faça pública l'ampliació de Reciplasa a Onda


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/3/169953_99477/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 08-03-2018
El PP reclama a Huguet que faça pública l'ampliació de Reciplasa a Onda

El Partit Popular d'Onda ha reiterat avui a l'alcalde d'Onda que faça pública la informació relativa a l'ampliació de l'abocador de Reciplasa. Els populars porten des del principi de la legislatura sol•licitant en el ple i a través d'escrits la documentació sobre Reciplasa però l'alcalde, en el seu exercici d'opacitat, ha decidit vetar al PP la documentació.

Tal com ha explicat avui la portaveu adjunta del PP d'Onda, Elena Albalat, “els onders ja hem sigut molt generosos durant aquests anys amb l'abocador, que ja va ser una decisió del PSOE, i ara es va a ampliar i els socialistes ni tan sols volen informar als veïns” ja que, tal com recorda la popular “quan l'alcalde nega informació al PP l'està fent als veïns del municipi”
.
En aquest sentit, Albalat assenyala que “el cuatripartit vulnera de forma reiterada el dret que té el PP, com a grup majoritari de l'oposició, a accedir a la informació que necessitem per a dur a terme el nostre treball”.

Reciplasa rep 447.000 quilos de brossa al dia “i el cànon que rep la ciutat és irrisorio i des del PP pensem que ja està bé de solidaritat per part dels ondenses” i, a més, ha advertit que “ara el PSOE amb Compromís ha pactat una nova ampliació i els veïns d'Onda som els més interessats a saber tots els detalls”.

En el cas de Reciplasa, a més, el PSOE i els seus socis de govern han decidit deixar perdre 400.000 euros de diners públics per la venda de dues parcel•les i la tramitació de les quals ja estava en marxa. Es tracta de dues parcel•les que el PSOE va llogar en 2009 al costat de les instal•lacions d'aquesta planta de tractament i en el contracte del qual es va estipular que només es podien llogar durant cinc anys. Transcorregut aquest temps, el PP va acordar amb Reciplasa que anara l'empresa mixta qui comprar aquests solars que estan colmatados ja de residus i que no tenen cap utilitat per als veïns. Tot açò després que fóra el PSOE qui col•locara aquesta planta de residus a Onda.

No obstant açò, malgrat que el PP va accelerar i va tramitar totes les llicències per a donar eixida als solars que suposen 40.000 metres quadrats, el PSOE ha decidit paralitzar els tràmits, excloure aquests ingressos per al pressupost i perjudicar a tots els ciutadans.

Albalat adverteix que “mentres que l'altra vegada que van governar van vendre patrimoni municipal per valor de 20 milions, ara han decidit frustrar la venda de dos solars que estan plens de residus i no els poden donar cap utilitat i no poden ser recuperats per res” i, al mateix temps, perdre 400.000 euros per a la població d'Onda.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana