Onda: Onda deixa sense beques a les víctimes de la violència de gènere


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/181051_108846/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 18-01-2019
Onda deixa sense beques a les víctimes de la violència de gènere

El cuatripartit ha eliminat la convocatòria d'aquestes beques que va impulsar el Partit Popular en la passada legislatura i que es destinaven a dones víctimes de violència de gènere


L'Ajuntament d'Onda ha deixat de convocar les beques destinades a víctimes de violència de gènere. Una situació ?molt greu? i que suposa ?donar l'esquena a un dels col?lectius més vulnerables de la societat d'Onda?, explica la regidora del PP, María Prades.

El Partit Popular d'Onda va impulsar en el passat mandat beques que es destinaven de forma específica a dones víctimes de violència de gènere. Prada de Conflent explica que ?l'Ajuntament, en col?laboració amb la Diputació de Castelló, engegava aquestes beques que servien perquè les víctimes aconseguiren un lloc de treball en l'administració?.

Prades explica que ?en moltes ocasions, les víctimes de la violència de gènere s'enfronten a una nova vida en la qual necessiten recursos i, en ocasions, la dependència econòmica és un problema afegit? pel que ?a Onda es treien aquestes beques de manera anual per a possibilitar oportunitats de treball digne i una solvència econòmica?.

Aquestes beques estaven incloses dins dels 270.000 euros anuals d'inversió que el PP destinava a beques també per a joves ondenses o per a persones amb discapacitat.

No obstant açò, ?ara les beques de violència de gènere han desaparegut el que suposa una greu reculada en els drets adquirits? i ?una greu falta de sensibilitat sense precedents que demostra com donen l'esquena en situacions greus?.

L'edil ha exigit a Huguet i els seus socis ?que rectifiquen i recuperen aquestes beques de manera urgent?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana