Onda: Onda reitera el seu suport als festejos en la novena Gala del Bou


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/181394_109157/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/1/181394_109157/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/1/181394_109157/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 27-01-2019
Onda reitera el seu suport als festejos en la novena Gala del Bou

? El director general d'Emergncies, Jos Mara ngel, va acompanyar als afeccionats en aquesta celebraci on s'entreguen els premis taurins del 2018
Onda ha celebrat aquest cap de setmana la novena Gala del Bou en la qual s'han entregat els premis taurins del 2018.

L'alcalde, Ximo Huguet, ha estat acompanyat en l'acte pel director general de l'Agncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergncies, Jos Mara ngel, i ha manifestat als presents el suport de l'Ajuntament d'Onda a aquests festejos ?com una tradici ondera. Cal recordar que durant aquesta legislatura hem augmentat la subvenci per a la compra de bous de 250? a 600? i la subvenci a la Federaci de Barris en 10.000 ?, perqu pensem que, a ms d'ajudar a mantindre els actes, tamb estem fomentant l'economia local, ja que atrauen molts afeccionats a la ciutat que consumen en els comeros onders?.
Per la seua part, el director de l'Agncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergncies, Jos Mara ngel, va mostrar la seua satisfacci per estar present a Onda, a la qual va qualificar com ?la ciutat ms important del bou al carrer de tota Espanya. Els nmeros assenyalen a Onda com el territori de referncia. s la primera poblaci de la Comunitat Valenciana i d'Espanya que ms esdeveniments taurins celebra al llarg de l'any, la qual cosa suposa un gran impacte econmic i col?labora juntament amb altres poblacions al fet que moltes ramaderies puguen continuar existint i vivint del bou?.
Durant la gala s'han atorgat els premis de la Federaci d'Associacions de la Pasqua Taurina al XXII Concurs Nacional de Ramaderies. Aix, el premi al millor bou del concurs va ser per a Rifeo, de Miguel Parejo i la millor vaca Nortea, de La Paloma. La millor ramaderia va ser La Paloma, en segon lloc Hermanos Benavent i en tercer lloc Fernando Machancoses. A ms, es va premiar com a vaca del moment a Cuernos Blancos d'El Mijares . L'acte va continuar amb el reconeixement a tots els barris d'Onda que organitzen festejos taurins, a travs del lliurament d'una placa als seus representants. En aquest apartat, el premi a la millor tard de vaques dels barris en 2018 va recaure sobre l'Associaci de Vens del Barri Vila-real i adjacents amb la ramaderia d'El Mijares. La millor embolada va ser per a Gerente, de Javier Molina, que es va exhibir en les festes del barri del Castillo i que tamb es va alar amb el trofeu al bou ms brau de les festes de barris. El premi al bou millor presentat va ser per a Remilgo, de Manuel Caro Andrade, que es va poder gaudir en les Festes del la Associaci de Vens del Barri de la Moreria.
Quant a la Fira d?Onda, l'Associaci Cultural Taurina La Montera va obtindre el premi a la millor eixida d'aquests festejos. El bou de les penyes amb ms bravesa va ser Camarita de la ramaderia Palha, patrocinat per la A. C. T. Guarisme 2 i la millor presentaci va correspondre a Gallardo, de la ramaderia Madroiz, que va ser a crrec de la A. T. C. Les 300 Torres, uns reconeixements que van ser entregats per l'alcalde de la localitat i la reina de Fira, Anna Pea.
L'alcalde va ser l'encarregat de posar fi a l'acte agraint a les penyes i afeccionats que continuaren mantenint ?aquesta tradici tan arrelada a la nostra localitat? i recordant ?que l'Ajuntament continuar col?laborant a fomentar i defensar les celebracions del Bou al carrer, donant suport a les iniciatives que contribusquen a millorar la festa i la seguretat tant dels participants com dels animals?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana