Onda: Onda concedeix ajudes directes a la rehabilitaci per a impulsar l'economia local


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/181777_109494/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 06-02-2019
Onda concedeix ajudes directes a la rehabilitaci per a impulsar l'economia local

L'Ajuntament ha presentat les noves bases per a 2019 de les ajudes directes a la rehabilitaci d'habitatges i edificis residencials del municipi que permetran impulsar i dinamitzar l'economia local, principalment del sector cermic i de la construcci, aix com de les seues empreses auxiliars. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que ?un dels objectius d'aquest Ajuntament s ajudar un sector clau per a la recuperaci econmica com s el cas de la construcci i pretenem aconseguir-lo amb aquestes subvencions que sn compatibles amb les d'altres administracions. Des del principi de legislatura, aquest equip de govern ha tingut molt clar que cal treballar perqu cada ve tinga les seues oportunitats, per aix vam posar en marxa l'Oficina Municipal d'Impuls a la Rehabilitaci, que est collint molt bons resultats?.
Aquestes ajudes beneficiaran a tots aquells habitatges que superen els 15 anys d'antiguitat i els vens del municipi podran percebre fins a 4.000 euros per a habitatge individual i fins a 5.000 euros si es tracta d'un edifici plurifamiliar. L'import mnim que considerar del pressupost, a efectes a optar a subvenci, s de 1.200 euros per a habitatges individuals i de 2.000 euros per a les plurifamiliars. Amb carcter general, l'ajuda ser del 30% del pressupost, rebent un 5% extra en cas que l'immoble tinga ms de 50 anys i fins a un 15% extra si s'utilitza material cermic per al paviment o el revestiment, depenent de la superfcie coberta. Tamb se subvencionar amb un 10% addicional aquella actuaci compresa en el Centre Histric Protegit (CHP).
D'aquesta forma, l'Ajuntament dna resposta a una demanda social dels vens i venes d'Onda, en un comproms de l'equip de govern per mantindre unes ajudes que ja van obtindre un gran xit en els anys anteriors. Cal recordar que la majoria d'empreses que han participat en les obres que s'han dut a terme grcies a aquestes subvencions eren d'Onda, la qual cosa ha incentivat la creaci de nous llocs de treball. ?La rehabilitaci s el sector que ms economia genera perqu implica tant la construcci com als subministraments o la indstria cermica, entre molts altres, i pot suposar tamb un impuls important al sector tauleller i, per tant, la creaci de nous llocs de treball en la nostra localitat?, ha afirmat Huguet.
Finalment, l'alcalde ha assegurat que aquest programa t un altre objectiu, a ms de la creaci d'economia, i s que ?avancem en la consolidaci de l'espai urb, adaptant-lo a les noves normatives d'accessibilitat i eficincia energtica. Grcies a aquestes ajudes i a les de ms de 3 milions d'euros que es poden obtindre en el programa rea de Regeneraci i Rehabilitaci Urbana (ARRU), que impulsem el Ministeri, la Conselleria i l'Ajuntament, veurem canviada la fisonomia de la nostra ciutat, recuperant immobles que havien quedat en dess pel pas del temps o que generaven problemtiques de seguretat i salubritat. Des de l'equip de govern tenim molt clar que hem d'impulsar obres tils i reals, sempre buscant l'augment de la qualitat de vida de la ciutadania?.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana