Onda: Onda presenta el trail Refugis de Pedra que recorrerà la Serra d’Espadà


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182256_109913/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/2/182256_109913/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 18-02-2019
Onda presenta el trail Refugis de Pedra que recorrerà la Serra d’Espadà

• L'esdeveniment compta amb tres proves i la de 44 quilòmetres atorgarà dos punts ITRA que donen accés a poder participar en el campionat de la UTMB

L'Ajuntament d'Onda, juntament amb el Club Campo Base, han presentat el Trail Refugis de Pedra que se celebrarà el pròxim 2 de març amb eixida a Onda i que transcorrerà per alguns dels pics més emblemàtics de la Serra d’Espadà. El regidor d'Esports del consistori onder, Francisco Chalmeta, i dos representants del club, Pedro Pallarés i Jero Martínez, han participat en aquesta presentació en la qual el regidor ha destacat que “és una carrera de muntanya que ens situa com a referent en organització d'esdeveniments esportius, ja que els participants poden obtindre dos punts de la International Trail Running Association (ITRA) que els poden servir per a participar en el campionat UTMB. A més, Onda reafirma la seua posició com a porta de la Serra d’Espadà, ja que l'eixida i meta estaran en la nostra localitat, però la prova transcorre pels termes municipals d'Onda, Tales, Suera i Benitandús, a més de per els seus nuclis urbans”.

Així, la competició compta amb tres proves, la primera i que atorga punts ITRA es disputarà a partir de les 7.30 hores des del Pla i té 44 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.700 metres, que portarà als participants per zones tan emblemàtiques com el Montí o els Òrgans de Benitandús. A més, hi haurà una prova denominada sprint, que tindrà 14 quilòmetres de distància i un desnivell acumulat de 1.000 metres positius, fitant-se als termes municipals d'Onda i Tales. Enguany també es disputarà una prova infantil per a xiquets entre 3 i 5 anys, una altra entre 6 i 8 i una altra entre 9 i 10.

El regidor ha indicat que “els onders han tornat a demostrar una vegada més la seua implicació amb aquest tipus d'esdeveniments i diversos col•legis de la localitat han participat en l'elaboració de les cintes que senyalitzaran els recorreguts. Hem demostrat que l'equip de govern que lidera l'alcalde Ximo Huguet ha apostat per ser una ciutat saludable que dóna importància a l'esport com a element que proporcione salut i a les competicions i activitats esportives com a dinamitzadores de l'activitat econòmica i d'atracció de visitants”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana