Onda: El Museu del Taulell ?Manolo Safont? celebra el Dia Internacional dels Museus amb activitats


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/5/185397_112604/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/5/185397_112604/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/5/185397_112604/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 18-05-2019
El Museu del Taulell ?Manolo Safont? celebra el Dia Internacional dels Museus amb activitats

? Durant el cap de setmana s'ha obert una exposició creada per alumnes de l'IES Serra d?Espadà i s'ha organitzat un taller de ceràmica artística

El Museu del Taulell ?Manolo Safont? d'Onda ha celebrat el Dia Internacional dels Museus amb una exposició temporal i el taller de ceràmica artística. Uns 250 alumnes de l'IES Serra d?Espadà han creat una exposició multidisciplinària, que va obrir les seues portes ahir i a la qual va assistir la regidora de Museus, Encarna Ribes. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha animat a ?tota la ciutadania al fet que visite les seues obres, ja que han fet un gran treball i també han demostrat una alta creativitat. La mostra estarà exposada fins al 31 de maig i és sens dubte una bona oportunitat per a conèixer el talent de la gent jove d'Onda, que ens delecta un any més amb aquesta exposició per a commemorar un dia tan important?.
El taller de ceràmica artística és una altra de les activitats que ha pogut gaudir la població que s'ha adaptat al Dia Internacional dels Museus, però que és part del cicle els Dissabtes de ceràmica. Durant el matí de hui, diverses famílies han creat la seua figura i/o plat, inspirats en els treballs que han descobert al llarg de la visita al museu, manipulant el fang i amb una forma diferent d'aplicar el color: els esmalts. Huguet ha afirmat que ?l'objectiu principal ha sigut acostar el museu a tots els membres de les famílies, aprenent junts i gaudint de la cultura d'una manera diferent. A Onda, els espais museístics cobren especial importància, ja que són un dels nostres pilars bàsics per a l'atracció de turistes i per a donar a conèixer el nostre ric patrimoni cultural?.
L'alcalde, ha destacat a més ?el paper fonamental que tenen els museus com a eixos culturals, que s'adapten al pas del temps. La seua funció principal és la de la difusió i l'educació sobre el món artístic entre tota la ciutadania i és el que s'ha intentat aconseguir amb aquests actes celebrats aquest cap de setmana, fent partícip a la població? i ha afegit que ?la celebració d'aquest dia ajuda a acostar la nostra tradició ceràmica a totes les persones que han participat i contribueix a consolidar l'extensa oferta educativa del museu?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana