Orpesa: Compromís alerta que Orpesa va contractar a una firma vinculada a la trama 'Púnica' un informe per privatitzar l'aigua


 
La Plana al Dia | Orpesa | General | 28-09-2017
 

Romero pregunta a l'alcalde Albert (PP) per la persona que ha seleccionat la signatura 'Coordinadora de Ingresos' per a fer aquest treball i el cost d'eixe l'estudi econòmic.
El portaveu adjunt de Compromís d'Orpesa, Josep Lluís Romero, ha preguntat a l'equip de govern del PP al ple d'hui l'ajuntament orpesí, pels motius que els ha portat a contractar a l'empresa Coordinadora d'Ingressos, SA per fer un estudi econòmic per a licitar la gestió del servei públic d'aigua potable. Romero apunta que es tracta d'una empresa que està sent investigada per la Fiscalia Anticorrupció en l' 'operació Púnica' pel pagament de 3 milions d'euros de l'Ajuntament de Valdemoro, sense que conste en l'informe de l'Agència Tributària en concepte de què es va realitzar aquest pagament.
El regidor de Compromís recorda que, com es recull en diferents mitjans de comunicació, la Guàrdia Civil ha registrat les consultores EFIAL i Coordinadora de Gestión de Ingresos, SA (CGI). Les dues empreses parteixen del mateix conglomerat empresarial i tenen en comú a diversos membres dels seus consells d'administració. Així mateix, EFIAL ha canviat el seu nom pel de Consultora en Gestión Innovadora.
EFIAL ja té diversos casos als jutjats a Catalunya, entre ells, el 'cas Torredembarra', que el 2014 va propiciar la dimissió d'alcalde de la localitat, de Convergència i Unió, per adjudicar contractes de baixa quantia inflats i injustificats, operativa que també hauria estat utilitzada, segons diverses informacions, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.
L'administrador únic de EFIAL i CGI és Francesc Xavier Termens Girona, el mateix que signa l'informe econòmic demanat per l'Ajuntament d'Orpesa. Davant aquest fet, Romero ha mostrat al PP orpesí el seu malestar per la decisió del consistori d'encarregar l'estudi econòmic per a la gestió de l'aigua a aquesta empresa, tot i els antecedents judicials que té.
Així mateix, en la seua intervenció al ple ha formulat una bateria de preguntes a l'alcalde per intentar aclarir qui ha estat la persona de l'equip de govern o funcionari que ha realitzat el treball de recerca "i ha acabat per seleccionar una empresa amb aquests antecedents", ha destacat Romero. El regidor de Compromís també ha preguntat a l'alcalde si considera que una empresa amb aquests antecedents "és la ideal per fer aquest informe", així com el cost econòmic que ha tingut aquest estudi. Cap de les qüestions ha tingut resposta per part dels populars.
"Estem en l'inici del procediment de la licitació de la gestió del servei d'aigua potable a Orpesa", recorda Romero, "i amb l'elecció d'aquesta empresa amb aquests dubtosos antecedents no hem començat bé".
L'edil de Compromís ha advertit que la seua formació estarà atenta als plecs que s'han de redactar properament perquè estiguen al servei dels veïns i veïnes d'Orpesa i de l'interès general que ha de garantir la participació en igualtat de condicions a totes les empreses interessades a optar a la gestió del servei.