Plana Alta: Dotze cellers representen a les comarques de Castelló a la Trobada Internacional del Vi de Benlloch


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2016/10/149841_84759/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 25-10-2016
Dotze cellers representen a les comarques de Castelló a la Trobada Internacional del Vi de Benlloch

La Trobada Internacional de Vi de Benlloch comptarà enguany amb la presència de dotze cellers de les comarques de Castelló que presentaran les novetats de la darrera collita en el denominat ‘Recinte de Vins i Food Trucks’. Els amants i aficionats al món del vi tenen una oportunitat aquest cap de setmana de disfrutar del major aparador de vins de la terra que existeix avui en dia a la província, dins del marc de la Festa de la Verema de Benlloch.

Les activitats comencen divendres amb la presència d’experts europeus del sector vitivinícola, concretament de la regió de Moldavía, de Romania, que explicaran les particularitats dels vins de la zona i les possibilitats de que el país balcànic es convertisca en un futur en un dels principals mercats europeus. Els representants romanesos participaran de forma directa en les taules rodones organitzades al voltant del món del vi i en la cata dels vins moldaus.

Els cellers participants en aquesta edició del Benlloch International Wine Meeting (BIWM) són Vinya Natura, Barranco Magro, Subarra, Roques Negres, Mas de Rander, Vicente Flors, La Mariana, Barón d'Alba, Vicente Flors, Ildum Vinarius, Castells i Montoliu i Ismael Sanjuán, que estaran ubicats en una caseta octogonal, que recorda l’antic casal del vi de les festes de la Magdalena de Castelló.

La programació dissenyada per a aquesta edició del BIWM consolida la internacionalització d’aquesta fira de llarga tradició i l’aposta de futur per la professionalització del sector vitivinícola a Benlloch que és un dels principals productors de vi de les comarques de Castelló amb el 30% de la producció de raïm de la Indicació Geogràfica Protegida, que arriba quasi al milió de kilos anuals.

Al mateix temps que els professionals del sector vitivinícola analitzen el present i el futur del sector, els visitants disposen d’una amplia programació lúdica dissenyada per l’Ajuntament de Benlloch, que s’enceta el divendres amb la inauguració del ‘Recinte del Vi i de les Food Trucks”, on es podran maridar els vins de les comarques de Castelló amb els menús de les ‘caravanes gourmet’. A més, enguany s’estrena també el Festiva Comarca Mediterrània de música de festa que, encapçalat per la banda romanesa Fanfare Shukar, omplirà d’actuacions la carpa situada a la plaça Sant Antoni, on també tindran lloc espectacles per al públic infantil, com el concert de Trobadorets.