Plana Alta: CseM demana explicacions a la Diputació Provincial 'per deixar sense servei de bombers la Plana Alta'


 
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 09-01-2017
 

Segons ha publicat la premsa, el passat 7 de gener la Diputació de Castelló va deixar sense servei de bombers la comarca de la Plana Alta. El diputat de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, ha informat que ha demanat al Consorci de Bombers explicacions i responsabilitats.

Per a Vallejo el tancament temporal del parc de bombers d’Orpesa, suposa «desatendre tota la població de la Plana Alta, i, per tant, elevar el temps de resposta davant qualsevol emergència amb el que comporta per a la seguretat de les persones».

Davant aquests fets, Castelló en Moviment ha registrat en la Diputació una bateria de preguntes amb l’objectiu d’esbrinar els plans del Consorci de Bombers per a cobrir les necessitats d’assistència de l’aeroport sense que minve la cobertura en els municipis de l’àrea que abasta el parc d’Orpesa. Vallejo considera que aquest fet «evidència una dolenta planificació de l’operatiu i una manca d’efectius».

L’agrupació ciutadana assenyala que el servei professional es troba en una situació degradada, «no es cobreixen les places vacants i no es fan oposicions des del 2007, el que està deteriorant la qualitat d’un servei públic primordial per a la seguretat de la ciutadania». Castelló en Moviment ve recollint queixes des de fa temps sobre la manca de reposició de les baixes i les jubilacions.

El diputat Vallejo ha recordat que ja amb anterioritat s'han produït denúncies per la manca d’efectius. De fet, Comissions Obreres va lliurar una demanda davant el jutjat del contenciós-administratiu per la forma en la qual s'està cobrint el servei en l'aeroport castellonenc.