Plana Alta: PP: L’atur en la comarca de la Plana Alta es reducir en un 32% en els última cinc anys


 
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 24-01-2018
 

La coordinadora comarcal en la zona centre pel Partit Popular de la província de Castelló, María Tormo, ha assegurat que les reformes impulsades pel Govern d'Espanya han afavorit la creació d'ocupació en la comarca de la Plana Alta, on l'atur s'ha reduït en un 32% en els últims cinc anys. Així, segons les dades del Servef, al desembre de 2012 hi havia 28.714 persones aturades i al desembre de l'any passat aquesta xifra se situa en els 19.494 aturats.
Tormo ha assegurat que “l’atur segueix sent el principal problema de les persones, però amb les reformes que ha dut a terme el Govern del Partit Popular, la xifra d'aturats s'ha reduït de forma considerable”. Per açò, “sabem quin és el camí i per açò anem a continuar apostant per les polítiques que creen ocupació i que afavoreixen el desenvolupament dels territoris”.

Per a la coordinadora del PPCS, “la posada en marxa de l'AVE beneficiarà a la província de Castelló i al costat de l'aeroport, que va construir el Partit Popular, anem a ser ja una destinació turística amb les millors infraestructures, la qual cosa sens dubte afavorirà no solament l'arribada de turistes, sinó que les relacions comercials siguen encara millors. Tot açò serà positiu perquè se seguisquen creant llocs de treball en la província de Castelló”.

La baixada d'impostos, a famílies i autònoms, així com la reforma fiscal i laboral han afavorit la reducció de l'atur en la comarca de la Plana Alta, també en homes i dones, i en el col·lectiu jove que ha vist reduir l'atur en els últims cinc anys, segons el Servef, en un 31,6% en passar dels 2.490 aturats al desembre de 2012 als 1.702 actuals.

Per a María Tormo, “la nova llei d'autònoms que ha entrat en vigor aquest mateix any afavorirà encara més la creació de llocs de treball, sobretot en el sector més jove de la població que és el garant de la continuïtat dels nostres municipis”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana