Plana Baixa: Una inusual concentració de peixos a la desembocadura del Millars congrega desenes de pescadors


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2016/12/152402_86733/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2016/12/152402_86733/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2016/12/152402_86733/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2016/12/152402_86733/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Plana Baixa | General | 30-12-2016
Una inusual concentració de peixos a la desembocadura del Millars congrega desenes de pescadors

La guarderia del Consorci del Paisatge Protegit del riu Millars controla des de fa uns dies la presència excepcional de desenes de pescadors continentals i marítims a les platges de la desembocadura entre les poblacions d'Almassora i Borriana. Des de dimecres passat la platja de la gola nord d'Almassora i la de la gola sud de Borriana registren diàriament vora una vintena de pescadors a la captura de llobarros i orades, dues espècies molt preuades a causa de la seua saborosa carn. Els llobarros, l'espècie més capturada aquests dies, acostumen a nadar per les costes rocoses i zones d'arenals. També solen penetrar per les aigües dolces dels rius. Els pescadors concentrats aquests dies a la desembocadura del riu Millars els pesquen en la superfície, a molt poca profunditat, on hi ha moviment d'ones i es crea escuma.

Estos dies s'estan traent molts quilos de llobarro i orada. La piscifactoria està ací prop. Estan criant eixes dues espècies de peixos i sembla que degut a l'últim temporal ocorregut es va fer un forat en alguna de les gàbies, alguns van fugir i han fet cap ací. Ho estan dient els pescadors encara que no està confirmat però sembla que no és normal que hi haja tanta quantitat de llobarro ara en desembre i tan a prop de la costa, afirma Javier Rodríguez, guarda del Consorci del Millars.

Les llicències en regla
Cadascun dels pescadors, tant marítims com continentals estan pescant una mitjana de 5 quilos per persona i dia, el màxim que permet la legislació. L'espècie més capturada està sent el llobarro. Nosaltres passem per tots els pescadors -continua dient Javier Rodríguez- i anem controlant que tinguen la llicència continental per a poder pescar al riu. Després si veiem que hi ha pescadors marítims fent alguna infracció com per exemple puga ser pescar amb més de dues canyes o capturar talles il·legals i avisem al Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil que són els qui tenen competència en pesca marítima des de la costa.

La majoria de les captures són talles legals d'entre 30 a 40 centímetres. Les talles inferiors a 25 centímetres han de tornar-les a la mar o al riu. Altre dels temes que vigila prioritàriament la guarderia del Consorci riu Millars és
la brutícia que puguen deixar els pescadors com bosses de plàstic, caixes buides d'esquers, paquets de tabac, botelles de plàstic... Els pescadors estan obligats a deixar la platja neta com la van trobar però alguns d'ells encara no ho fan. Per les platges del Millars hi ha distribuïdes papereres i contenidors per tal que els usuaris del riu i de la platja dipositen les deixalles que han generat.