Plana Baixa: Compromís exigeix a Foment que incloga l'accessibilitat en el Pla d'Infraestructures Ferroviàries i que “fixe els terminis ja”


 
La Plana al Dia | Plana Baixa | General | 24-10-2017
 

Compromís exigeix a Foment “concretar els terminis del pla de infraestructures ferroviàries” anunciat fa poques setmanes pel ministre i reclama que “s'incloguen de forma immediata mesurades d'accessibilitat en els Rodalies”. Així ho ha manifestat tant la portaveu adjunta de Compromís en els Corts, Mònica Àlvaro, com la diputada i presidenta de la comissió d'Infraestructures dels Corts, Belén Bachero. Les diputades castellonenques han fet aquestes manifestacions després de conèixer la “intolerable i vergonyosa decisió d'Adif, és a dir, la negativa del Govern d'Espanya d'implantar una plataforma d'accessibilitat en l’estació”. “Ens unim als usuaris a considerar que un telèfon és absolutament insuficient per a atendre les necessitats de les persones amb dificultats d'accessibilitat”, afigen.
En aquest sentit, Àlvaro ha recordat que recentment, en concret el 13 de setembre, va formular una bateria de preguntes en els Corts sobre les estacions amb problemes d'accessibilitat, així com les gestions realitzades per la Conselleria davant Foment perquè executaren alguna solució. Així mateix, la portaveu adjunta de Compromís també sol·licitava a la Conselleria una valoració de la labor i de l'eficàcia del servei ATENDO per a les persones de mobilitat reduïda.
Així mateix, la responsable d'Infraestructures de Compromís en els Corts ha elevat durant aquesta legislatura fins a en tres ocasiones iniciatives –Proposicions No de Llei- perquè els Corts instaren a Adif o a Foment a solucionar el problema. De fet, va aconseguir que prosperaren diverses de les propostes.
“El treball parlamentari constata que per a Compromís l'accés dels usuaris i la millora dels Rodalies és una prioritat”, recorda Àlvaro. “Foment ha fet oïdes sordes a aquesta reclamació, però anem a insistir, no solament pel cas de Nules, sinó també per molts altres estacions que estan en la mateixa situació”, explica Bachero.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana