Plana Baixa: Fomento licita per 15 milions d’euros el contracte de conservació en carreteres del sud de la província de Castelló


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/167342_97418/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Plana Baixa | General | 03-01-2018
Fomento licita per 15 milions d’euros el contracte de conservació en carreteres del sud de la província de Castelló

El Ministeri de Foment ha licitat el contracte de serveis per a l'execució de diverses operacions de conservació i explotació en carreteres del sud de la província de Castelló per un import de 15,37 milions d'euros, segons ha publicat avui el Butlletí Oficial de l'Estat.
Així, amb la inversió del Govern d'Espanya s'atendrà l'autovia A-23 i un tram de la N-234 al seu pas per la comarca de l'Alt Palància, així com la N-225 i la N-225A a el seu pas per la Vall d’Uixó.
La secretària general del Partit Popular de la província de Castelló, Elena Vicente-Ruiz, ha valorat de forma positiva l'esforç inversor del Ministeri de Foment en la província de Castelló. Per açò, la mandatària popular ha agraït al ministre de Foment, Íñigo Gómez de la Serna, i al Govern de Rajoy “les contínues inversions que estan arribant a la nostra província per a millorar les nostres carreteres”. Per a Vicente-Ruiz, “és primordial millorar les infraestructures per a garantir així la seguretat en les mateixes”.
En aquest sentit, la secretària general del PPCS ha assenyalat que “en les carreteres on inverteix el Govern d'Espanya s'ha reduït el nombre d'accidents mortals”. De fet, segons la DGT Castelló és la província on més minoren els sinistres mortals.
Per a Vicente-Ruiz, “el govern del Partit Popular, conscient de la importància de tenir unes infraestructures en condicions i segures, treballa per a millorar les carreteres de la nostra província i evitar, el màxim possible, els accidents en carretera”.
Així mateix, la responsable del PPCS ha lamentat la crítica permanent del PSOE sempre que hi ha accidents de trànsit. “Nosaltres no anem a posar-nos al seu mateix nivell, no anem a fer política luctuosa perquè no ens sembla ètic polemitzar amb els morts en accidents de trànsit. En el Partit Popular estem per a treballar, en el PSOE és evident que per a fer oposició al ministre de la Serna”.
Així doncs, Elena Vicente-Ruiz ha reclamat al PSOE que deixe d'usar a les víctimes d'accidents, invertisquen en seguretat i en infraestructures que no ocasionen terratrèmols com el Castor.
Millores en les carreteres del sud
Els contractes de serveis per a l'execució d'operacions de conservació i explotació en la Xarxa de Carreteres de l'Estat tenen l'objectiu de realitzar els treballs de serveis de comunicacions, serveis de vigilància, atenció a accidents, manteniment dels elements de la carretera, manteniment sistemàtic de les instal·lacions de subministrament d'energia elèctrica, enllumenat, senyalització variable i semaforització.
A més, s'inclouen les labors d'establiment d'inventaris i reconeixements d'estat, agenda d'informació d'estat i funcionament de la carretera, programació, coordinació, seguiment i informació de l'execució dels treballs, actuacions de suport a l'explotació, estudis d'accidentalitat i informes de seguretat vial.
Així mateix, es realitzaran els treballs d'esbrosse, fresats i reposició del ferm, neteja de cunetes, i en general, totes les labors de conservació ordinària de les vies al seu càrrec.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana