Torreblanca: Torreblanca organitza una jornada contra la violència masclista


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2016/12/151319_85908/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Torreblanca | General | 02-12-2016
Torreblanca organitza una jornada contra la violència masclista

El 25 de novembre de 1960 foren assassinades en la República Dominicana tres germanes activistes contra la dictadura de Rafael Trujillo: Patrícia, Minerva i Maria Teresa Mirabal. Des de 1999, l'Assemblea General de les Nacions Unides declarà eixa data com el Dia Internacional contra la Violència de gènere. Hui, mes de mig segle després d'eixe FEMINICIDI, encara queda molt camí per recórrer quant a la igualtat de gènere en l'àmbit domèstic, social i laboral, sense oblidar que en el que va d'any 2016, només en l'estat espanyol s'assassinat a 94 dones, de les quals 10 residien en el País Valencià. Sense oblidar que a aquestes xifres, cal sumar les víctimes que genera de feminicidi en l'entorn de la víctima, especialment el familiar.

"La violència no és amor" és la primera jornada de rebuig a la violència sexista, impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Torreblanca, on la sensibilització en igualtat de gènere, la detecció i prevenció de violència (tant física com psicològica), conèixer els protocols d'actuació dels diferents organismes i agents que intervén al voltant de la violència de gènere, fomentar la igualtat i aportar recursos especialment a les més joves per a que seguen capaces de detectar, previndre i actuar en cas de violència, la formació en tècniques de defensa personal, seran alguns dels eixos fonamentals i recursos que la jornada aportarà a favor de potenciarl'empoderament de la dona i la igualtat, segons afirma el regidor de Compromís Jose Garcia.

Aquesta jornada tindrà llocal poliesportiu municipal, el diumenge 4 de desembre, a les 10:30h del matí. S'obrirà, amb una taula redona on la tècnica de Serveis Socials de l'Ajuntament i un representant de la Guàrdia Civil, exposaran el protocol d'actuació front a casos de violència de gènere, el treball de coordinació des de els diferents àmbits de protecció a la víctima i el seguiment i l'acompanyament a la víctima i a la seva família després de dir prou a aquesta situació.

I a continuació, les assistents podran participar en el curs de tècniques de defensa personal impartit pel campió i president de l'Assoc. de wu-shu de Torreblanca, Manolo Roca.

La violència de gènere es una lacra que es produeix a la nostra societat , a la nostra comunitat, al nostre entorn, al nostre voltant, i per tant, es cosa de tots combatre-la, hem de superar la barrera del silenci, “no esperes més demana ajuda”.